Nyt

Etniske svenskere vil starte borgerværn, gå løs på gerningsmændene og brække armen på dem og deres familiemedlemmer, advarede Mustafa Panshiri i søndagens Agenda på SVT. Skærmprint. 

Den tidligere politimand Mustafa Panshiri advarer: Etniske svenskere kommer til at oprette borgerværn og gå til voldelige angreb på røverne. Og den svenske offentlighed kommer til at møde hævnangrebene med et skuldertræk.

Dette vil eskalere. Tager vi ikke fat i det nu, kommer vi snart til at se etniske svenskere som starter borgerværn, går løs på gerningsmændene og brækker armen på dem og deres familiemedlemmer. Og den jævne svensker kommer ikke til at reagere på det, sagde Panshiri i SVT Agenda søndag aften.

Programleder Anders Holmberg brød ind:

Det er et voldsomt dramatisk billede. Det skete jo ikke i slutningen af 1990-tallet (forrige røveribølge, red.anm.) 

– Nej, men det vi ser nu, det… Når det rammer ens egne børn, så gælder de sædvanlige spilleregler ikke længere.

Børnerøveri er fordoblet i Sverige på bare fire år. Det drejer sig om mindreårige som røver andre børn og unge. Svenske alternative medier, og Document, har rapporteret om flere tilfælde af at røverne fornedrer deres ofre – såkaldt dominanskriminalitet – i forbindelse med røverierne.

Kriminelle indvandrere vil ydmyge og dominere: Slog offer til blods, tvang ham på knæ for at kysse røverens fødder

I senere tid har også svenske hovedstrømsmedier omtalt tilfælde af at røverne fornedrer deres ofre efter at de har røvet dem. I svensk MSM kaldes det fornedringsrøveri.

 

Røvere skar øret af teenager. Politiet: – Et usædvanligt stygt overfaldsrøveri.

 

Indvandrerdrenge urinerer i munden på svensk dreng og filmer ydmygelsen

Svensk politi fremlagde for nylig en rapport som kortlagde voldskriminalitet blandt børn under 15 år. Carin Götblad, regionpolitichef i område Mitt, havde bestilt rapporten. Hun var chokeret:

– Jeg blev stum over grovheden, det er vold mod hovedet, spark, trusler om at slå ihjel. Og det siger ingenting om de psykiske skader barnet rammes af.

 

Svensk politi slår alarm: Kraftig stigning i vold blandt børn helt ned i 11-12-årsalderen – «Dybt urovækkende»

– Store mørketal

I Agenda-debatten medvirkede også kriminologen Felipe Estrada Dörner og Jacob Fraiman, en tidligere kriminel. Egentlig er det værre end den statistik vi ser her. Mesteparten af lovbruddene bliver ikke anmeldt, fordi ungdommen ikke har tillid til retsvæsenet, sagde Estrada Dörner.

Panshiri var enig:

Der findes store mørketal. Dette fornedringsaspekt vil man nødig forbindes med under en retssag, så der er mange som ikke anmelder. 

Som et slag i maven.

Beskrivelserne af fornedring og dominans “træffer som et slag i maven”, siger Mustafa Panshiri: At man urinerer på sine ofre efter at man har taget deres værdisager, hælder cola på dem og filmer det, det føles virkelig… Dette er børn og unge som kommer til være traumatiseret i lang tid fremover.

ANNONSE

Hvad handler dette om?

– Det er vanskelig at komme udenom at der findes et tydelig etnisk aspekt her. Disse drenge leder aktivt efter svenskere at gå løs på.

Disse børn… du mener at dette handler om …folk med indvandrerbaggrund som er røverne da, eller?

– Ja, og det er ikke noget jeg påstår. Carin Götblad, politichefen, har bekræftet det.

“Vi er ude efter svenskere”

Panshiri henviser til en undersøgelse fra universitetet i Lund i 2005, hvor man har interviewet elleve indvandrerdrenge som havde røvet andre børn.

– Disse børn sagde meget tydelig at “vi er ude efter svenskere”, ” at se en svensker ligge på jorden og kysse vores fødder giver os magt”, og “svenskerne er vældig tøsede, de gør ingen modstand, når vi tager deres værdigenstande “.

Racisme er ikke nødvendigvis hovedårsagen, disse drenge leder efter personer som de ved ikke har en voldskapital, som kan bruges til hævn, sagde den tidligere politimand:

– Altså, de tilhører ikke nogen klanstrukturer, store familier, fætre som kan give igen. Oftest er det svenskere, så det (racisme, red. anm.) kan absolut være en forklaring. Men man ved også at staten heller ikke har kapacitet til at hjælpe ofrene for kriminaliteten, eller evner at tage gerningsmændene.

Udvisning skræmmer mest

Mustafa Panshiri, som kom til Sverige fra Afghanistan som elleveårig, har i fire år rejst rundt på skoler og snakket med unge om integrering.

– Når jeg spørger unge med indvandrerbaggrund hvilken reaktion fra retsvæsenet de frygter mest, da snakker alle om udvisning. Udvisning skræmmer mest, af to årsager: man mister retten til at blive i Sverige, men også at man må rejse tilbage til hjemlandet og skamme sig for sin slægt og sin klan over hvorfor man er blevet udvist.

11

ANNONSE