Kopierede/fra hoften

Det er ikke nemt at finde ud af, hvordan Ukraines sommeroffensiv forløber. Når man læser både de russiske og ukrainske frontberetninger, viser det sig, at begge sider vinder sejre og tilintetgør fjendtlige soldater og deres materiel i store mængder. Det er mit indtryk, at de ukrainske fremstød på forskellige frontafsnit ikke forløber som forventet. Forleden konkluderede en ukrainsk vurdering at den ukrainske offensiv var kørt fast i en stillingskrig mod de nedgravede russiske styrker, og at Ukraine ikke kan stille noget op imod de russiske kamphelikoptere og kampfly, som har let spil over for de stillestående ukrainske kampvogne inkl. de tyske Leoparder. Ukraine er stadig langt fra at modtage de amerikanske F16 fly, som forventes at kunne ændre situationen til det bedre.
Det mærkelige er, at den ukrainske militære ledelse godt var klar over, at bl.a. F16-flyene var nødvendige. Alligevel har man indledt modoffensiven uden at have denne og andre vigtige forudsætninger på plads.
ANNONSE