Kommentar

Enhver antydning af, at det måske ikke går så godt med Ukraine-krigen, at regeringen i Kyiv ikke er ved at vinde, og at globalister i de vestlige hovedstæder hælder penge og våben i konflikten til ringe nytte, bliver mødt med rasende protester og beskyldninger for at gå Vladimir Putins ærinde. Men det vil måske ændre sig. Nu skriver den tidligere italienske premierminister, Giuseppe Conti, på facebook, at Vestens strategi i Ukraine er slået fejl. Resultatet er blevet et ”nederlag for alle”.

Her, halvandet år efter Putins invasion, er det på tide at lave en ”ærlig analyse” i stedet for den ”øredøvende krigspropaganda”, der strømmer fra europæiske og amerikanske ledere, skriver Conti, som peger på, at Ruslands forventede militære nederlag er udeblevet. Det er heller ikke lykkedes USA og EU at få den russiske økonomi til at bryde sammen.

Conti udtrykker stærk kritik af EU, som har udvist manglende lederskab og i stedet har optrådt underdanigt overfor USA.

Han mener heller ikke, at Rusland har meget at glæde sig over. I stedet for den forventede hurtige sejr over det meget mindre Ukraine må Putin nu se sig indblandet i en konflikt, som i alle henseender har været bekostelig. Han står tilmed anklaget for at have begået forbrydelser mod menneskeheden.

ANNONSE

Ifølge den tidligere premierminister har krigen indtil nu kostet 500.000 ukrainske og russiske døde, mens seks millioner ukrainere er flygtet ud af landet.

I modsætning til Conti har den siddende italienske premierminister, Giorgia Meloni, valgt at optræde som høg på linje med lederne i Berlin, Bruxelles og Paris.

Ifølge eksperter citeret i den tyske avis, Die Welt, er Ukraine nødt til at mobilisere tre millioner soldater for at kunne besejre Rusland, hvilket ikke er nemt på baggrund af en beregning fra FN, der viser, at Ukraines indbyggertal er faldet fra 48,2 millioner i 2001 til i dag 29 millioner.

De udeblevne ukrainske sejre truer med at få den tidligere vestlige enighed om støtten til Kyiv til at krakelere. Den tidligere CIA-agent, Larry Johnson, skriver i ugebladet, The Week (27. august), at han har bidt mærke i en række kritiske artikler i amerikanske mainstream-medier, der tegner et dystert billede af krigens gang. Når den slags historier finder vej til medierne, er det efter hans erfaring udtryk for, at der er kommet sprækker i den tidligere enighed om Washingtons ubetingede støtte til Kyiv.

Washingtons støtte til Ukraine er, skriver han, ved at smuldre, selvom regeringen officielt hævder, at den ukrainske sejr er lige om hjørnet. CIA og de amerikanske efterretningstjenester er tydeligvis kommet til en anden konklusion.

ANNONSE