Kopierede/fra hoften

Den 22. september 2022 ødelagde nogle undersøiske eksplosioner sydøst for Bornholm Nord Stream 1 og 2, der var beregnet på at føre russisk gas til Europa. Lige siden har den amerikanske regering hævdet, at den stadig er i gang med at undersøge, hvem der stod bag.
Nu kan Washington Post imidlertid meddele, at Biden-regeringen vidste besked længe før, sabotagen fandt sted.
Amerikanerne havde nemlig fra en “nær allieret” fået at vide, at Ukraine havde planer om en hemmelig aktion for at sætte rørledningerne ud af drift. Ifølge avisen kendte Biden og hans folk “de meget specifikke detaljer, som indbefattede antallet af sabotører og angrebsmetoden”. Amerikanerne vidste også, at sabotørerne stod under direkte kommando af chefen for Ukraines væbnede styrker.
Det har givetvis gjort ondt på Washington Post at måtte komme med denne afsløring, for avisen har trofast dækket over enhver ulykke, som Biden og hans bagmænd har nedkaldt over USA og verden.
Spørgsmålet er nu, om Ukraine kunne gennemføre en så kompliceret operation uden bistand fra en eller flere venligtsindede magter. Det er der grund til at betvivle.
Til gengæld er de ingen tvivl om, at den amerikanske regering er fuld af løgn, og at man ikke skal at tro på noget, som den bringer til torvs.
Få vil bestride, at Putin er en rigtig slem dreng, men står det bedre til med Zelenskij og Biden?
ANNONSE