Nyt

Den svenske statskanal SVT har produceret en serie, der beskriver Sveriges historie. Rollerne som de første svenskere besættes af blandt andre en afrikaner og en araber.

STV, svarende til Danmarks DR, har ønsket at skildre svensk historie, og kommer med en stor og overdådig tv-serie.

Her er de historiske detaljer dog ikke så omhyggelige. For hvem havde forestillet sig, at de første mennesker i Sverige var afrikanere og arabere?

I den nye serie ser du en afrikaner spille rollen som en læderklædt stenalderindbygger i Sverige, der kravler rundt på sletterne på jagt.

Muligvis er SVT her inspireret af blandt andet Netflix, hvor de har en serie med den egyptiske dronning Cleopatra som mørklødet afrikaner. Dette på trods af, at historikere er tydelige på, at hun havde et europæisk udseende. Se case nedenfor.

Netflix har også formået at fremstille den engelske kong Henry den Ottendes anden kone, Jane Boleyn, som en afrikaner.

Fria Tider fortæller om SVTs nye Sverige-serie:

Afrikanere og arabere spiller de første svenskere i SVTs store satsning, skriver avisen og fortsætter:

I SVTs store indsats “Historien om Sverige” bruges afrikanske skuespillere blandt andet til at portrættere de første mennesker i vores land.

SVT betegner den kommende tv-serie “Historien om Sverige” som sin største historiesatsning nogensinde.

Serien, der strækker sig fra istiden til i dag, tog tre år at lave. Omkring 300 historikere og eksperter siges at have været involveret i projektet. Mange ville da antage, at de var i stand til at give det mest præcise billede af tiden, der blev afbildet.

Fria Tider kan dog fortælle, at resultatet har været ret opsigtsvækkende:

Men af ​​de første filmklip, der nu vises fra serien, fremgår det, at tidlige svenskere bliver spillet af afrikanere og andre ikke-europæiske immigranter, noget der vækker opsigt.

Blandt andet ses en gruppe tidlige nordiske jægere – spillet af afrikanere – ligge og vente på deres bytte.

Den statslige tv-gigants udspil bliver nu kritiseret på de sociale medier.

Serien har taget fart på sociale medier i Sverige, folk kan næsten ikke tro, hvad de ser:

Historieforfalskning i fuld gang. Den kulturmarxistiske gift skal renses ud fra vores “universiteter”, som er blevet omdannet til propagandainstitutioner, frem for seriosa lärosäten. https://t.co/YynqB76b2z


3

ANNONSE