Nyt

En kvinde blev gruppevoldtaget i 10 timer i Malmø. Sveriges Television (SVT) sendte fredag en reportage, hvor gerningsmændene fremstilles som ofre. At kvinden er offer for en grusom handling, berøres overhovedet ikke.

I februar blev en kvinde bedøvet, bortført og gruppevoldtaget i 10 timer af en række gerningsmænd på Lindängen i Malmø. Dette nævnes ikke i reportagen, det refereres bare kort at en kvinde «udsattes for, hvad der mistænkes for at være en gruppevoldtægt i et forretningslokale på Lindängen i Malmø».

Syv gutter fra 13 til 16 år er mistænkt for at have begået gruppevoldtægten. To gutter på 15 og 16 blev fredag varetægtsfængslet, noget som er højst usædvanligt for så unge personer. De øvrige er på fri fod. To er 13 år gamle, og kan hverken fængsles eller dømmes. De er overladt til børneværnet.

ANNONSE

Camilla Ljungkvist, civilundersøger hos Malmøs politi, snakker. SVT´s reporter Gunilla Fritze lytter interesseret.

Fredag sendte SVT Skåne en nyhedsreportage om sagen, hvori det er gerningsmændene som udpeges som ofre.

– Eftersom de mistænkte er under atten kobles de sociale myndigheder på, og der mener man at unge, som begår den her type forbrydelser ofte også selv kan betragtes som offer, siger SVTs reporter.

Martin Facks fra Malmøs socialtjeneste udtaler:

– Som altid når børn begår modbydelige ting, kriminelle eller andre normbrydende handlinger, så ser vi på socialtjenesten, at de altid også er offer på en eller anden måde, siger han til SVT.

Martin Facks, sektionschef Børn og Unge, Malmø kommune: – De er altid ofre i en eller anden forstand…

Også politikvinden som interviewes kommer med en lignende udtalelse. Hun mener, at de unge gerningsmænd ikke engang forstår, at det de gør, er kriminelt.

Camilla Ljungkvist.

Udtalelserne har gjort debattøren Joakim Lamotte rasende – på sin Facebook-side skælder og smælder han i en video:

– Her har vi en journalist, socialtjenesten og politiet. Under det her indslag nævner de ikke den her pige med et eneste ord. Men de understreger hele tiden at gutterne er ofre. Hvordan fanden kan det være rimeligt? Er det så mærkeligt, at vi ikke får bugt med de her gruppevoldtægter i Sverige, når vi har sådanne mennesker siddende i magtfulde stillinger? Vi må stoppe med at stryge de her djævelske svin med hårene og tage kvindernes historier alvorligt!

– Dette er det værste jeg har set i årevis! Skam jer!

Lamottes video er i skrivende stund, syv timer efter at den blev publiceret, set mere end 350.000 gange.

Via Fria Tider

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!


 

ANNONSE

Mest læst

Jalving fyret fra JP

Jyllands-Pesten