Nyt

Navnet er Ahmad Salem El-Haj, og sandelig om han ikke er dansker, og denne landsmand er netop blevet idømt livsvarigt fængsel af et enigt nævningeting i København.
Sagen er, at den foretagsomme ungersvend, som ulykkeligvis sidder i kørestol efter en bombesprængning, i 2013 rejste til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat, som Danmark officielt var i krig med.
Den 2. maj blev denne kulturberiger kendt skyldig i landsforræderi under særligt skærpende omstændigheder og for at have forbrudt sig mod terrorparagraffen.
Han har også en onkel, der sidste år var den første syrienskriger, som blev dømt efter landsforræderiparagraffen og fik 14 års fængsel.
Unge El-Hadj meddeler, at han aldrig vil kunne komme til at gå, samt at han ikke har set sin kone og sine børn i over fire år. Den slags plejer at gøre indtryk på danske domstole, men altså ikke denne gang.
Blandt anklagerne mod El-Hadj, hvis omfangsrige familie opholder sig på Aarhus-egnen, var, at han i august 2013 sammen med en flok andre hellige krigere skød til måls efter portrætter af bl.a. Anders Fogh Rasmussen, Naser Khader, Kurt Westergaard og Lars Hedegaard og lagde det ud på nettet. Sidstnævnte havde få måneder forinden været udsat for et attentat udført af en af landsforræderens ideologiske kammerater. Det udlagde byretten som en trussel om terror.
Dommen er naturligvis blevet anket til venstrefløjens højborg, Østre Landsret, så mon ikke den uheldige kriger klarer skærene?
Som en af dem, Ahmad Salem El-Haj ville til livs, ser jeg hans handlinger som en naturlig konsekvens af profetens budskab.
Her er jeg imidlertid i decideret mindretal.
ANNONSE