Nyt

 

Kommentar sakset fra debat relateret til Ahmad el-Hajs hjemkomst til Danmark, nov. 2019)

Palæstinensiske Ahmad el-Haj har fortrudt, at han tog til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat, og har til Weekendavisen forklaret, at hans motiv var anti-racisme: “De personer, der optræder på billederne, har fremmet racisme, men jeg skabte mere racisme ved at gå ned på deres niveau.” Anti-racisme 2.0.

BT har talt med søsteren Samaj el-Haj, der mener han vil være ‘et stort forbillede’ for unge muslimer, der påtænker at gøre noget lignende – Søster til terrorsigtet: Min bror bliver et forbillede.

“Kan du forstå, at man på baggrund af videoen frygter, at han udgør en fare?

‘Jeg kan godt forstå, at folk føler sig utrygge. Men fordi han skød efter de billeder, betyder det ikke nødvendigvis, at han vil dræbe. Man ved ikke, hvorfor han har gjort det,’ siger Samah el-Haj og uddyber:

‘Måske var han sammen med nogle, hvor han følte sig tvunget til det. Man gør det måske for at bevise, man er en del af dem for at undgå selv at blive dræbt. Min bror har følt sig presset i mange situationer.’”

 

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria