Hovederne på bloggen

Ifølge oplysninger, som er kommet Donald Trump i hænde, vil han blive arresteret på tirsdag og anklaget for en forbrydelse med udspring i de 130.000 dollars, som han i sin tid gav pornomodellen Stormy Daniels for at få hende til at tie om et forhold, de skulle have haft. Trump benægter, at det har fundet sted, men valgte at betale for at slippe for en større skandale.

Bag den formodede arrestordre står Manhattans offentlige anklager, Alvin Bragg, der længe har set det som sin mission at få Trump knaldet for et eller andet. Flere tidligere anklagere har undersøgt den konkrete sag og resolveret, at der ikke var noget at komme efter.

Det er i øvrigt også uklart, hvori Trumps påståede forbrydelse skulle bestå, for det er ikke ulovligt at betale en luder for at holde mund om et forhold, som under ingen omstændigheder er strafbart. Gregg Jarrett, der er juridisk analytiker for Fox News, går derfor ud fra, at Bragg vil finde på noget at klistre på Stormy Daniels-affæren.

ANNONSE

Det kan meget vel lykkes Alvin Bragg at få Trump dømt for et eller andet, som demokraterne har prøvet lige siden den tidligere præsident meddelte sit kandidatur til præsidentposten i 2015. Den ene opdigtede beskyldning har afløst den anden – foreløbigt uden resultat.

Men, som Jarrett citerer den fremtrædende, tidligere juraprofessor Alan Dershowitz for, vil den forventede retssag foregå i New York City – nærmest en demokratisk étparti-stat, hvor man kan få en jury til at dømme en skinkesandwich.

Hvis Trump bliver dømt, vil han naturligvis appellere, men i mellemtiden er det uvist, om han kan opstille til præsidentvalget i 2024, og det er selvfølgelig meningen med den seneste udvikling i snart otte års hekseprocesser mod den forhadte mand.

Elon Musk har tweetet, at hvis Trump bliver arresteret, vil han vinde præsidentvalget med en jordskredssejr.

Det må være tilladt at tvivle, for hvis man kan arrestere en tidligere præsident på et opdigtet grundlag, kan man også forfalske et præsidentvalg.

USA er ikke længere et demokrati i normal, vestlig forstand, men må snarere betegnes som et tredjeverdensland uden lov og ret.

ANNONSE