Doc-TV

Det var flere møter med mennesker på torsdagens møte som sitter igjen: Personlige skjebner og alle som liker skogpodene. Det gjør inntrykk å høre at de betyr så mye. Aller størst inntrykk gjør det å høre at tanker om Kristus og kristendommen beveger.

Dagens sentrale tanke er at det ikke er noen selvfølge at samfunnet skal være barmhjertig. I antikken var barmhjertighet noe man så ned på. Hvorfor kan ikke en slik endring komme igjen?

Selvtilstrekkelig er definisjonen på vår tid. Troen på at vi er nok. Men det kan bli overraskelser av en slik overtro.

For barmhjertigheten bygger på Kristus. Uten troen på Ham, ingen barmhjertighet. I dag har eliten forkastet Kristus, men påstår og er overbevist om at de er uendelig gode, så gode at de kan ta inn alle som vil komme hit.

ANNONSE

Men hvor kommer all denne godhet fra? Hva er dens kilde? Troen i det gamle Europa ser vi i katedralene. Hva er styrken i dagens tro på godhet? Det virker å være et selvreferende system. Godværsgodhet. Virkelig godhet er villighet til å være den gode hyrde og sette sitt liv inn for sin neste.

Synes noen at de drar kjensel på en slik offervilje i det nye Norge som vokser frem?

 

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

ANNONSE

Mest læst