Nyt

Penn University, hvor Joe Biden drev en tænketank, lagde pres på Biden-administrationen for at afslutte et program, der ville afsløre kinesiske spioner i USA. Presset kom efter, at universitetet havde modtaget titals millioner dollars fra Kina.

Statsadvokat Merrick Garland lukkede FBI’s såkaldte Kina-initiativ i februar 2022, kort efter at mere end 160 medlemmer af University of Pennsylvania-fakultetet underskrev og offentliggjorde et åbent brev med krav om, at programmet skulle lukkes, med den begrundelse, at der var racemæssig profilering.  Fakultetets brev var en del af en større universitetskamp mod programmet. larger university battle

Kina bruger anklager om racisme som et våben mod vestlige lande. Det samme gjorde de 160 ansatte på Penn University. At Biden- administrationen bøjede sig for anklagen siger noget om, hvor svag deres modstand mod Kina har været.

ANNONSE

Penn University var ikke alene om at bede Biden- administrationen om at afskaffe overvågning af kinesisk aktivitet i USA. MIT og Harvard opfordrede også til, at programmet skulle afbrydes.

En håndfuld venstreorienterede universiteter, herunder Massachusetts Institute of Technology og Harvard, havde også tidligere appelleret til DOJ, Justitsministeriet, om at lukke programmet.

To uger efter brevet var sendt efterkom Garland henstillingen.

To uger efter brevet blev sendt, annoncerede Garland afslutningen af programmet, hvilket sendte chokbølger gennem de føderale justitsmyndigheder.

På Justitsministeriets egen hjemmeside er der stadig en række sager, der blev afsløret af programmet. Enten direkte tyveri og spionage eller institutioner og personer, der ikke har oplyst, at de har modtaget penge fra Kina, som loven kræver det.

DOJ’s egen hjemmeside indeholder stadig den dag i dag en langvarig række af straffesager, som det 4-årige program havde anlagt mod medlemmer af den akademiske verden, der arbejdede med Kina – enten på grund af anklager for spionage eller undladelse af at afsløre udenlandske penge, som det kræves ved lov. lengthy recitation 

Rektor for universitetet dengang var Amy Gutmann. Hun blev senere udnævnt til ambassadør i Tyskland. Gutmann var også vært på den luksuriøse turné, som Nicolai Tangen smurte omkring tredive norske samfundsledere med, samtidig med, at Yngve Slyngstad meddelte, at han stopper som leder af Oliefonden.

Penn har lange bånd til både Biden-familien og Kina. Dens tidligere præsident, Amy Gutmann, blev for eksempel udnævnt af præsidenten i 2021 til at være hans ambassadør i Tyskland.

Gutmann acknowledged 

Under sin ed i Senatet anerkendte Gutmann, at universitetet modtog penge fra kinesiske interessenter, men insisterede på, at det ikke påvirkede skolens værdier, og at universitetet endda afviste at oprette et Confucius-institut på campus finansieret af enheder knyttet til den kinesiske regering.

“Hvad jeg ved, og hvad jeg er sikker på, er, at ingen gaver, ingen kontrakter, til University of Pennsylvania har lov til at true den akademiske frihed, har lov til at true den nationale sikkerhed,” vidnede hun. “Vi laver ingen klassificeret forskning.”

En måned før justitsminister Garland afviklede programmet, holdt FBI-chef Christopher Wray en tale, hvor han sagde de daglig opdagede kinesiske forsøg på infiltration og spionage.

“Kinas regering har den globale rækkevidde og format af en stor nation, men den nægter at handle på den rolle og bruger alt for ofte sine evner til at stjæle og true i stedet for at samarbejde og opbygge,” argumenterede han. “Det tyveri, de trusler, sker lige her i Amerika, bogstaveligt talt hver dag.”

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE