Kommentar

Protesterne i Kina er første gang, civilsamfundet i Kina står op for noget, som de vestlige lande ser ud til at have glemt: Frihed. Biden-regimet har gjort alt for at lægge låg på fri information om virussens oprindelse og bivirkninger af vaccinen. De har stået for en kinesisk linje. Men så har de også været med til at udvikle virussen.

Da NRKs Philip Lote søndag aften kunne stå på gaden i Beijing og rapportere fra demonstrationer klokken 0200 om natten med politiet susende i baggrunden, var det en uvirkelig situation. Nogen må have besluttet, at politiet ikke skal bruge jernnæven.

Demonstrationer, som vi har set fra Shanghai til Wuhan og Beijing, er tidligere blevet slået ned med hård hånd. De har aldrig fået lov til at vokse sig store.

Hvad skete der? Kunne det være en modvægt til, at Xi ignorerer ham? Hvis det er tilfældet, er der tegn på en paladsrevolution. Xi ønsker at fremstå som jernmanden med sfinxansigtet. Et svagt tegn på Mona Lisa smil, hvis han vil nedværdige sig selv for at vise tegn på følelser.

ANNONSE

Men den stat, Xi har opbygget, har været en sikkerhedsstat uden sidestykke i historien. Kunne det være blevet for meget selv for dem, der udgør magten i landet? Xi har åbenbart ønsket at blive en diktator, en ny kejser. Men resultaterne har ikke matchet ambitionerne.

Kina sidder på en gældsbombe i ejendomssektoren. Ved hver korsvej Kina står over for, vælger Xi jernnæven. Da covid-19 lækkede fra laboratoriet i Wuhan, og lægerne forsøgte at alarmere verden, valgte Xi den velkendte stalinistiske metode: At fjerne whistleblowere.

Da Covid-udbruddet (first revealed online by Dr Li Wenliang) første gang blev afsløret online af Dr. Li Wenliang i december 2019, blev han anklaget af de kinesiske myndigheder for undergravende virksomhed. Ingen lockdown-foranstaltninger blev implementeret i omkring tre uger. Kort før sin død af virussen fortalte han journalister, at “et sundt samfund ikke kun skulle have én stemme”. Inden censuren slog ned, blev sociale medier kortvarigt oversvømmet med udtryk for solidaritet med Dr. Li. Tre år senere, på trods af drakoniske “hårde lockdown”-foranstaltninger, fremmet af Xi selv, fortsætter Covid med at sprede sig, mens sociale medier i stigende grad formår at samle alternative stemmer. Nu er de på gaden.

Hvis civilsamfundet overlever Xis vinter og rejser sig, er det historisk. Det er mærkeligt, at nogle udtrykker frygt for, at kineserne rejser sig. Det samme gælder Iran. Nu har vi to store folkelige opstande, der kan sætte varige spor: Iran og Kina. Man kunne også inkludere Brasilien, hvor millioner står på gaden for at protestere mod, hvad de mener, var et uretfærdigt valg, selv når Brasilien spiller en VM-kamp,

Et land er iøjnefaldende ved sit fravær: USA. Biden-regimet benytter ikke lejligheden til at støtte demokratiske kræfter, fordi de ikke længere selv er demokratiske. Biden-styret er kompromitteret både i forhold til Iran og Kina. Det er også historisk.

Vestlige medier, norske ingen undtagelse, har påtaget sig en underdanig rolle i forhold til Beijings version. De norske medier og faktisk.no har med næb og klør forsvaret, at virussen stammer fra et dyremarked eller i det mindste har taget springet fra dyr til mennesker. NTB citerer infektionstallene fra Kina, som om de er pålidelige og har gjort det under hele pandemien. De “glemmer”, at Kina er verdens største og farligste diktatur.

Derfor bliver de taget på sengen, når kineserne gør oprør. Det siger også noget om, hvor meget vi har ændret os på kort tid: Vi har bevæget os mod kinesiske forhold.

Sikkerhedsforanstaltningerne før partikongressen var omfattende. Ikke desto mindre var der nogle, der turde markere offentlige protester.

På sociale medier cirkulerede videoer, der viste bannere, der blev foldet ud på en Beijing-bro, der opfordrede til strejker fra studerende og arbejdere, formanede det kinesiske folk til at være “borgere, ikke slaver” og krævede fjernelsen af Xi, hvilket stempler ham som en “diktator og national forræder”. I april dukkede der i mellemtiden videoer op fra Shanghai, (emerged from Shanghai in) hvor beboere i skinnende boligtårne skreg ind i byens nat med deres desperation og raseri over Xis nådesløse nedlukningspolitikker.

Paradoksalt nok kan det være coronavirus, der skyder Xi ned. Virussen er udviklet i et samarbejde mellem laboratoriet i Wuhan og forskere i USA, ledet af Anthony Fauci. Hvis Xi skulle falde, kunne det også tage Fauci og Biden-regimet med sig.

Det vil være uden fortilfælde, at magtmisbrug i Kina også gælder i USA. Fauci har for nylig indrømmet i lækket vidneudsagn, at han fik ideen om en fuld lockdown fra Kina.

Ideen blev også godt modtaget i Norge. Forhenværende alment praktiserende læger gik ind for en kinesisk løsning og fik betydelig støtte i medierne og blandt offentligheden. Diktatur er populært blandt magtfulde mennesker.

Nu ved vi, at nedlukningen ikke virkede. Det ville være bedre at lade samfundet fortsætte som normalt. Især børn led.

I Kina blev det bragt til det ekstreme, og Xi har ikke ønsket at rokke sig. Men tankegangen var den samme i USA og Europa.

Protesterne i Kina er første gang, civilsamfundet i Kina står op for noget, som vestlige lande ser ud til at have glemt: Frihed.

Biden-regimet fortsætter med vaccinationskrav på indrejse og obligatorisk vaccination og ønsker nye vaccinationsrunder til vinter.

Biden-regimet har gjort alt for at lægge låg på fri information om virussens oprindelse og bivirkninger af vaccinen. De har stået for en kinesisk linje. Men så har de også været med til at udvikle virussen.

Der er en logisk rækkefølge her, når man opdager det, og vi har mere og mere dokumentation for, hvordan det forholder sig.

At det kinesiske folk, europæere og amerikanere skulle stå på samme side mod tyranniske myndigheder er første gang i historien og en korsvej for demokratier.

https://www.telegraph.co.uk/news/2022/11/27/could-beginning-end-xi-jinping/

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf