Nyt

Det er snart jul, og folk har meget at se til – så meget, at de nok ikke lægger mærke til en nylig historie (21.12.) i de danske journalisters hoforgan, Washington Post. Den er ellers ganske interessant.

Efter ”flere måneders undersøgelser”, har vestlige iagttagere konkluderet, at det muligvis ikke var Putin, der stod bag sabotagen af Nord Stream-rørledningerne i slutningen af september. Avisen udtrykker sig dog meget forsigtigt: Der er ikke noget endeligt bevis for Ruslands skyld.

Flere af verdens ledere havde ellers skyndt sig at beskylde Putin for udåden, selv om det hele tiden har været uklart, hvilken fordel Kremls stærke mand skulle have af at sprænge sine egne rørledninger i luften.

ANNONSE

Mængden af sprængstof, der blev brugt til sabotagen, var så stor, at en stat måtte stå bag, udtalte den finske udenrigsminister Pekka Haavisto tidligere på måneden. Og vestlige ledere fra bl.a. USA og Tyskland var ikke sene til at lægge skylden på Rusland. Også Ukraines præsident Volodymyr Zelenskij, der netop har været i Washington for at kræve flere penge end de eksorbitante summer, han allerede har modtaget, betegnede sabotagen som et terrorangreb planlagt af Rusland og en aggressiv handling vendt mod EU.

Ingen i Europa tvivlede på, at sprængningerne kunne være lavet af andre end Rusland, meddelte Washington Post i september. Men tvivlen har åbenbart indfundet sig. ”En vesteuropæisk embedsmand” fortæller nu, at Ruslands-forklaringen aldrig har givet mening.

Jeg kom til samme konklusion umiddelbart efter sabotagen – og fik mange skæld ud i den anledning.

Hvilket atter understreger betydningen af at tænke selv i stedet for at tro på medierne.

ANNONSE