Kommentar

Måske er der noget, jeg ikke har opdaget, men så vidt jeg kan se, har ingen af de store medier, DR.dk, Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske, med ett ord omtalt Elon Musks afsløringer af Twitters betænkelige rolle i amerikansk politik. Nu er der ellers gået to dage, siden det blev dokumenteret, at platformen greb ind i præsidentvalget i 2020 ved at undertrykke historier, der kunne skade demokraternes valgchancer – og dermed afgørende bidrog til Donald Trumps nederlag.
Det kommer næppe bag på nogen, der har fulgt med i de turbulente tildragelser derovre, for når man i årevis har fyldt kunderne med opspind, fordrejelser, fortielser og den pure propaganda, kan man ikke pludselig gå til bekendelse. Så den danske USA-dækning vil formentlig også i fremtiden blive sparsom, for at udtrykke det pænt.
I mellemtiden lover Elon Musk flere afsløringer, som man må håbe, at de alternative danske medier vil fortælle om.
I går, lørdag, kunne Twitters nye ejer oplyse, at han planlægger at lægge flere ”rygende pistoler” på bordet, idet han udtrykte det håb, at de vil tvinge mainstream-medierne til at blive mere sandfærdige.
”Vi vil blot lægge al information frem for at gøre rent bord og prøve at blive bedre, og [håber] at det vil tvinge andre medieselskaber til også at blive mere sandfærdige eller tabe deres læsere”, udtalte Musk på Twitter. ”Der ser ud til at have være en dobbelt standard, hvor demokrater ikke er blevet censureret … mens republikanere er blevet”, fortsatte Musk, som tilføjede, at det var forventeligt fra en organisation med hovedsæde i det demokratiske San Francisco. ”Det er den opførsel, man ville forvente af en virksomhed, som grundlæggende er en destillering af San Francisco-politik”, sagde han.
Siden Musk overtog Twitter, har talløse venstreorienterede kommentatorer spået, at virksomheden ville gå nedenom og hjem, men ifølge Musk er det ikke sket. Siden Twitter begyndte at fortælle sandheden om sine tidligere politiske aktiviteter, er besøgstallet eksploderet. Samtidig er de virksomheder, der havde sat deres annoncering på pause, så småt begyndt at vende tilbage til platformen. Elon Musk udtrykker derfor ”forsigtig optimisme” på Twitters vegne.
Man venter spændt på, hvad de næste afsløringer går ud på. En mulighed er, at de vil belyse FBI’s rolle i den politiske censur. Facebooks ejer, Mark Zuckerberg, har allerede fortalt, at FBI henvendte sig for at få ham til at undertrykke historien om Hunter Bidens computer, hvis indhold dokumenterede Biden-klanens korruption, og det forekommer sandsynligt, at Twitter har fået en lignende besked om ikke at udbrede de pinlige oplysninger.
ANNONSE