Kopierede/fra hoften

Glem alt om klimaforandringer. Hendes Hellighed Greta Thunberg, som tre gange er nomineret til Nobels fredspris, har i en ny bog advaret om, at verden står over for en endnu større trussel fra Vestens økonomiske system. Bogen har titlen ”The Climate Book”, men er snarere en slags kommunistisk manifest.

I forbindelse med bogens lancering i søndags krævede hun et opgør med det kapitalistiske system, som hun bl.a. beskyldte for imperialisme, undertrykkelse, folkemord og racisme. Det er derfor nødvendigt med en systematisk ”transformation”, fordi normaltilstanden er slået fejl.

Før i tiden kaldte man det revolution, som med held har været gennemført i bl.a. Rusland og Kina, men disse eksempler kom hun vist nok ikke ind på. Ej heller, hvorfor disse revolutionære regimer skulle være mere klimavenlige eller mindre imperialistiske og folkemorderiske end det kapitalistiske Vesten.

ANNONSE

Ifølge Sankt Greta skyldes ”klimasammenbruddet” kapitalismen, som vi altså må afskaffe for at få et bedre klima.

Som hun forklarede under boglanceringen i London: ”Vi går aldrig tilbage til det normale, fordi det normale allerede var en krise. Det, vi henviser til som normalt, er et ekstremt system, der bygger på udbytningen af mennesker og planeten. Det er et system, som er defineret af kolonialisme, imperialisme, undertrykkelse og folkemord begået af det såkaldte globale Nord med det formål at akkumulere rigdom, hvilket stadig bestemmer vores nuværende verdensorden.”

Den svenske ungmø mangler som sagt at få Fredsprisen, men hun må være en oplagt kandidat til at modtage Kinas højeste orden, den såkaldte ”Republikmedalje”, der uddeles til ”fremtrædende personer, som har ydet store bidrag til opbygningen af socialismen med kinesiske kendetegn og til landets forsvar”.

ANNONSE