Hovederne på bloggen

I forbindelse med de seneste udslag af det amerikanske – og efterhånden europæiske – racehysteri og de konstante beklagelser over ”systemisk racisme”, ”hvidt overherredømme” og gamle dages kolonialisme og slaveri, kan der være grund til at pege på en historisk sandhed: Slaveri, slavelignende forhold og imperialisme har været normaltilstanden overalt i verden og for langt de fleste mennesker. Slaveri forekommer stadig i bl.a. Kina og en række muslimske lande, og imperialismen er udbredt i Afrika og Asien.

Forskellen er, at mens vi i Vesten iklæder os sæk og aske og jamrer dagen lang over vore forfædres ondskab, har islam og de kinesiske kommunister det fint med slaveriet og mener aldeles ikke, at der er noget at undskylde.

Vesten udmærker sig ved at have været de første til at afskaffe slaveriet og opgive sine kolonier. Frihed er i det hele taget en vestlig opfindelse, som nu er under stigende pres – og det har intet med ”racisme” eller ”hvidt overherredømme” at gøre.

ANNONSE

Det burde man lære børnene i skolen.

ANNONSE