Kopierede/fra hoften

Jeg kan ikke dokumentere, at Politikens debatredaktør er påvirket af ulovlige substanser, men der er dog kraftige indicier. Forleden bragte avisen en transaktivistisk kronik med den smukke overskrift: ‘Drop nu skræmmehistorierne om lesbiske, der trods deres afsmag for penisser føler sig tvunget til at dyrke sex med transkvinder’, og et par dage efter var der spalteplads til  et læserbrev af Henrik Marstal: ‘Medierne må indtænke et etisk perspektiv i, hvilke synspunkter de vælger at lægge frem’.

Fredag i sidste uge var var kronikken skrevet af ‘Stanley S. Edward’, en afvist asylansøger tilhørende Bwalya-segmentet. Han kunne have takket danskerne for kost og logi, men i stedet går han til frontalangreb på værtslandet og den kapitalistiske kultur, der er grunden til at han er endt her og ikke i Burkina Faso eller Togo. Hvide danskere er skurken, hvorimod han og andre sorte er ofre for Vestens barbariske kapitalisme – Jeg er taknemmelig for coronakrisen. Så kan danskerne smage deres egen bitre medicin (kræver login; oversat af Helle Albeck)

“Hvad denne epidemi har kastet lige i ansigtet på de vestlige lande, er påmindelsen om, hvor barbariske de vestlige lande er. Den viser Vestens hykleri og dobbeltmoral, når det gælder om at prioritere menneskeliv, og hvis liv der er mest værd.

I de vestlige samfund, med graden af kolonial, imperialistisk og kapitalistisk doktrin, bliver vi minoriteter altid nedvurderet og udsat for systematisk udelukkelse, undertrykkelse og forskelsbehandling.

Som flygtning i Danmark og andre steder i Europa har jeg selv oplevet, hvor arrogant, skammeligt og skandaløst det fremstår, når politikere, institutioner og fagfolk fabler om, hvordan ‘vi står sammen i det her’. Vi flygtninge og migranter hører disse udsagn fra en gruppe af personer, der har støttet den danske stats politik og dens dødelige konsekvenser for flygtninge og migranter i landets koncentrationslejre.

Jeres lejre og detentionscentre har holdt os indespærret og i umenneskelig isolation i årevis før corona. Men naturligvis har corona gjort livet endnu sværere for os. På trods af denne katastrofe, de tragiske tab af så mange menneskeliv rundt om i verden og det kaos, det har skabt, føler jeg et strejf af taknemmelighed over for epidemien. For en gangs skyld får den vestlige verden lov til at smage lidt af sin egen medicin over for flygtninge og migranter, trods den luksus, jeg ved, mange af jer vestlige borgere og jeres politikere nyder.

… Alle de sociale kampe mod de mange barbariske menneskerettighedsovertrædelser, der foregår i disse lejre, og kravene om som menneske at have rettigheder i lejrene er alt sammen blevet rullet tilbage og glemt med covid-19-krisen og har gjort det muligt for den danske regering at fortsætte sin umenneskelige, koloniale udstødelse og marginalisering.

Men alligevel er jeg glad for, at de vestlige borgere på en eller anden måde, direkte eller indirekte i forbindelse med epidemien, får lejlighed til at opleve de daglige vilkår, vi lever under.

Det skal ikke forstås sådan, at jeg ikke har empati med ofrene for denne epidemi, uanset hvem de er. Men…

Vi oplever allerede, hvordan livet kan komme til at se ud efter corona, når I borgere i vestlige kapitalistiske, undertrykkende lande som Danmark, Tyskland og Frankrig forsøger at vende tilbage til jeres såkaldte normale liv. At samfundet vender tilbage til det normale, betyder blot mere helvede på jord for os flygtninge, migranter og minoriteter.

… Denne fremfærd fra vestlige lande genopliver og forstærker den absurde klassiske koloniallogik og den tankegang, at minoriteter er undermennesker, hvilket får de vestlige samfund til at behandle og betragte os minoriteter endnu mere som undermennesker i en sådan krise.

… Det eneste, der måske er en smule uden fortilfælde for nogle af os, er chokket over at være vidne til den barbariske fremfærd, som vestlige samfund har udvist for at ofre os for deres kapitalistiske lande og såkaldte livsstil. Så for at være meget klar i spyttet er der ingen planer for ‘os’. De kolonialistiske, imperialistiske og kapitalistiske lande på den nordlige halvkugle tænker kun på sig selv og deres egen lille, grådige kasse. De vil altid sætte profit over vores liv. De ville altid operere fri for straf og uden blive gjort ansvarlige.

Vores historie og erfaring her viser tydeligt, hvad de vestlige lande vil gøre med os efter corona, og jeg håber, at covid-19 har lært jer vestlige borgere et eller andet, ikke blot om, hvor barbarisk dette samfund er, men også hvor urealistisk det er, at jeres kapitalistiske ideologi kan opretholde ikke kun dette samfund, men verden som helhed.”

ANNONSE