Nyt

Danmarks tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er sigtet for at have delt statshemmeligheder. Hjort Fredriksen bekræfter selv sigtelsen, men siger han aldrig ville drømme om at røbe information som kunne skade Danmark.

»Jeg kan bekræfte, jeg er sigtet efter straffelovens paragraf 109 for at have overtrådt grænserne for min ytringsfrihed,« siger Claus Hjort Frederiksen i en skriftlig meddelelse.

»Jeg har ytret mig som folketingsmedlem om en politisk sag, og jeg har ikke yderligere at tilføje for nuværende.«

»Men jeg kunne aldrig drømme om at foretage mig noget, som kunne gøre skade på Danmark eller Danmarks interesser.«

Det blæser på toppen i dansk efterretning. Den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, blev anholdt 8. december og sidder varetægtsfængslet. Han blev fremstillet på ny sidste mandag og pressen fik for første gang kendskab til anholdelsen.

-Det er vanvid det her, nåede Findsen at sige.

Findsen får støtte af tidligere chef for PET, tilsvarende PST, Bonnichsen som antyder at det er regeringens sikkerhedsudvalg som er gået amok. Der sidder Mette Frederiksen og hendes mægtige rådgiver, Barbara Berthelsen. Hvis det er disse som står bag anholdelserne snakker vi om en skandale uden sidestykke. Spørgsmålet er, for hvem.

ANNONSE
ANNONSE