Kommentar

Sluk for fjernsynet, brug kun Politiken som underlag i kattebakken. Journalistikkens dage er omme. For at danne sig et begreb om verdens tilstand må man ty til absurde dramatikere som Samuel Beckett, der illustrerede det kaos og den forvirring, som er det moderne menneskes lod. Eller man kan gå til nederdrægtige satirikere som Jonathan Swift, der i skriftet ”A Modest Proposal” fra 1729 anbefalede fattige irere at sælge deres børn som føde for rige herrer og damer.
Efter Mar-A-Lago står man tilbage med det indtryk, at Vesten er invaderet af bændelorme, der æder os indefra. Den tidligere så frie verdens leder, USA, er fuldt beskæftiget med en borgerkrig iværksat af desperate herskere, som er forskræmte over, at millioner af deres undersåtter nægter at adlyde deres befalinger, og som – gys! – afviser deres ret til at herske.
Det må der gøres noget ved, og det er i det lys, man skal se Biden-regimets seneste stunt. Alvorstungt maner justitsminister Merrick Garland enhver borger til at forstå, at hans roden rundt i Melania Trumps undertøj skyldes omsorg for retsstaten og det fælles ve og vel.
Alle venter med spænding på, hvad justitsministerens agenter har fundet. Vi ved kun, at det er noget meget farligt. En ”kilde med kendskab til sagen” – dvs. en af Garlands håndgangne mænd – lader Washington Post forstå, at det har med atomhemmeligheder at gøre, og at man derfor var nødt til at handle hurtigt. Vi tænkte det nok. Trump sad i Florida parat til at udløse en atomkrig når som helst.
I Beijing, Moskva, Teheran og blandt alverdens andre despoter morer de sig kosteligt. Det har altid været deres argument, at USA ikke var en tøddel mere demokratisk eller hengiven til retsstaten end dem selv. Og nu har Biden leveret beviserne.
ANNONSE