Kommentar

Det er nu åbenlyst at Biden repræsenterer et forfald blandt eliten i USA, som er uden historisk sidestykke. Dette er ikke forbigående. En skarp observatør som Dinesh d’Souza siger at USA ikke længere kan regnes som leder af den frie verden, når landet ikke længere forsvarer friheden på hjemmebane. Stadig flere udtrykker en lignende bekymring, senest Naomi Wolf i nattens Tucker Carlson.

Pandemien har udløst nogle kræfter i det Demokratiske Parti, blandt aktivisterne i BLM og Antifa, i medierne, Big Tech og Corporate America, som har bragt USA i autoritær retning. Det liberale Amerika er gået til venstre og stik i modstrid med hvad den danske konsensus siger – venstrefløjen har aldrig stået for tolerance. Det er en af Dennis Pragers kæpheste: Socialister står ikke for frihed og han har helt ret.

Derfor lukkes friheden nu ned i USA. Men der er stærke modkræfter, både på græsrodsniveau og blandt frie medier og intellektuelle. Til sammen repræsenterer også de en formidabel alliance. De har noget som venstresiden ikke har: De har det bedste i amerikansk historie på deres side.

ANNONSE

Venstresiden må konstruere en historie og den er bygget på hypermoralisme, ikke historie.

Biden-administrationen fyldes op af personer som enten er aktive drivere for radikal politik – som Helse og boligminister Xavier Becerra eller stik-i-rend-drenge som justitsminister Merrick Garland, der går som katten rundt om den varme grød i alle sensitive spørgsmål.

Biden-administrationen opfører sig som revolutionære, som ved at de kun har afmålt tid: De må nå at ændre USA inden vælgerne forstår hvad som foregår og får chansen for at gøre noget ved det. Dvs. kongresvalget efteråret 2022. Det er det de er i gang med, på alle områder.

Arrogant og dikterende på hjemmebane, men svag ude, og USA’s fjender lugter svaghed.

Biden synes fast bestemt på at tilbageføre alle de gode ting Trump opnåede: Helt ned til afskaffelsen af lærlingeordninger i industrien og sikring af grænsen i syd.

Den danske offentlighed bliver ikke fortalt hvor farlig verden er blevet. I Libanon blev forlæggeren Lokman Slim dræbt af to skud mod hovedet. Han var den mest prominente kritiker af Iran og Hizbollah. Man behøvede derfor ikke spekulere på hvem der havde dræbt ham.

Da Libanon var en syrisk lydstat drev Hafez al-Assad på med sine likvideringer af modstandere. En efter en blev de dræbt. Taliban gør det samme nu i Afghanistan.  Et samfund som tappes for sine mest kreative og modige personer over lang tid, vil langsomt forandres og ikke komme tilbage.

Det er med chok vi ser, at USA er inde i den samme proces: Kritiske stemmer får munden lukket, fjernes fra sociale medier, bliver ikke-personer og mister sågar jobbet, hvad enten det er i den akademiske verden eller det er i faglærte eller ufaglærte job. En serveringsdame eller laborant som ikke vil tage vaccinen, får opsigelsen med posten. Det udløser ingen diskussion i medierne eller lovgivende forsamlinger om at grundlæggende rettigheder ofres. Hvorfor ikke? Fordi de samme myndigheder er gået foran i at ofre borgerrettighederne. Medierne syntes heller ikke det gør noget.

Anti-Trump-medierne har virket selvradikaliserende på journalisterne og dele af opinionen. Du har nu en del af amerikanere som tror på alt hvad der siges fra Det Hvide Hus og Kongressen om at USA var udsat for en «væbnet opstand» 6. januar og at USA er under angreb fra «hvide nationalister».

Som Alliancen mod Trump og de patriotiske græsrødder har navigeret, kan man få en følelse af at USA har valget mellem Trump eller borgerkrig.

Det er ikke Trump som har polariseret USA, det er Obama og det ideologiske hamskifte han indledte og som gav et spring i oppositionen. Europæerne vil ikke forstå dette, for de tror at USA er vendt tilbage til normalen, som det var før Trump. Ingenting er længere fra sandheden.

Obama lagde skjul på hvor radikal han var. Han har styret intrigerne mod Trump og er nu dukkefører for Biden. Når det snurrer rundt for Biden er det ikke bare fordi han begynder at blive dement. Det er også fordi han er en nikkedukke som bliver styret. Biden har ikke forudsætninger for at udklække en så radikal politik som nu rulles ud. Hvad enten det er indvandring eller klima. Nogen ønsker at omforme USA til noget helt andet.

At de river republikken med sig i faldet, synes ikke at afficere dem.

Over alt kredser gribbene og hyænerne om det USA, som ikke længere kan forsvare sig fordi de ansvarlige svigter befolkningen. Biden lefler for Iran og Kina som presser på når de mærker svaghed.

Måden Obama håndterede krigen i Syrien på var et varsel: Han trak en rød linje ved kemiske våben, men da Assad brugte kemiske våben, fik Obama kolde fødder. Generalen som havde ansvaret for at udstyre og træne syriske modstandskrigere var Loyd Austin. Han er i dag forsvarsminister og ubrugelig. Men han har den rigtige hudfarve.

En supermagt som begynder at inddele folk efter hudfarve og ydmyger den majoritet, der har skabt en republik som ingen anden, går en dyster fremtid i møde.

Europæerne har ikke forstået at sammenbruddet i den amerikanske model er endnu dårligere nyt for dem, som aldrig har formået at lave en ”melting pot”, men lever i troen på at alle direktiver fra regeringskontorerne skaber virkeligheden.

Det er en form for voodoo-politik. I skyggen af tam-tam-trommerne vokser anarkiet og kaosset frem. Politik bliver for de indviede.

 

Oversættelsse Karsten Søberg

ANNONSE