Kopierede/fra hoften

Det er ikke gået helt så godt med justitsminister Merrick Garlands raid mod Donald Trumps hjem, som Joe Bidens dukkeførere nok havde forestillet sig. Foreløbigt har aktionen forenet republikanerne bag USA’s 45. præsident. Ganske vist er der stadig indflydelsesrige republikanske politikere, der ville græde tørre tårer, hvis Trump endte i fængsel, men de har valgt at gå stille med dørene.
I den forbindelse er der grund til at bemærke gårsdagens lederartikel i Wall Street Journal. Den taler med særlig vægt, for avisen støttede ikke Trump op til præsidentvalget i 2016 og har senere kritiseret ham for intet at foretage sig under balladen ved og i Capitol den 6. januar 2021.
Lederartiklens overskrift lyder: ”FBI’s farlige ransagning i Trumps Mar-A-Lago”, og artiklen går videre med en advarsel til justitsminister Merrick Garland mod at lede USA ”ned ad en farlig vej”.
WSJ’s lederpanel spørger: ”Var der ingen i Justitsministeriet, som gjorde opmærksom på, at en ransagning i dette tilfælde ville føre til sammenligninger med Hillary Clintons misbrug af klassificeret information før præsidentkampagnen i 2016?” Som artiklen understreger, blev Clinton ikke retsforfulgt.
Raidet mod Mar-A-Lago kan ifølge Wall Street Journal have været en ”fiskeekspedition” med det formål at finde bevismateriale om 6. januar.
Og lederen konkluderer, at FBI har ”et alvorligt troværdighedsproblem”.
ANNONSE