Kommentar

Her i den dejlige augustvarme har man meget andet at gøre end at følge med i amerikansk politik. Og hvad vedkommer det i grunden os, hvad de finder på derovre? Lad os nøjes med at tænde for fjernsynet en gang om dagen, for der får vi besked om fascisten Trump og hans republikanere og om Biden, der gør alt, hvad han kan for at redde demokratiet. Mere behøver vi ikke at vide.

Men det er netop, hvad vi behøver, for hvis demokraterne og deres bagmænd i Den Dybe Stat får held med deres indtil videre vellykkede bestræbelser på at afskaffe friheden og erstatte den med et tyranni i form af et étparti-styre, kommer turen til os. Hver eneste Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen i Europa følger nøje udviklingen i det, der engang var verdens mægtigste demokrati, og hvis det lykkes demokraterne at knuse Donald Trump og de 74 millioner amerikanere, der stemte på ham, nøjes de ikke med mink, næste gang de vil spille med musklerne.
Så selv om det er 26 grader i Herning, bør man prøve at mobilisere sin hjernekraft – også kaldet sund fornuft.

Det står nu klart, at FBI’s raid på Mar-A-Lago intet havde at gøre med hemmeligtstemplede dokumenter. Den amerikanske præsident – som vi husker, at Trump var – har den ultimative adkomst til at bestemme, hvad der skal klassificeres, og han havde udstedt ordre til, at alt, hvad han – ligesom hver eneste tidligere præsident – tog med sig fra Det Hvide Hus, automatisk var afklassificeret. Desuden havde han tilbudt at aflevere ethvert dokument, som Justitsministeriet måtte bede om – hvis det vel at mærke ikke var omfattet af enhver præsidents ret til at beskytte kommunikationer med sine advokater og rådgivere. Altså var justitsminister Merrick Garland ude efter noget andet, og det er ikke svært at gætte sig til, hvad det måtte være.

ANNONSE

Mar-A-Lago-raidet handlede om at skaffe materiale, som den demokratisk-ledede kongres kan bruge i sin 6. januar-undersøgelse, hvis formål er at opgrave snavs, der kan begrunde en kriminel anklage mod Trump.
Vi kan være nogenlunde sikre på, at der vil blive rejst sag mod Trump inden midtvejsvalget den 8. november, og der er gode udsigter til, at han bliver dømt for ”obstruction of Congress”. Retssagen skal nemlig finde sted i hovedstaden Washington, District of Columbia, hvor 92 pct. af vælgerne er demokrater, og hvor man derfor kan være sikker på en jury, der vil kende den tidligere præsident skyldig. Det betyder, at han er afskåret fra at stille op som præsidentkandidat i 2024.

Det bliver kronen på syv års jagt på manden, der prøvede at stikke en kæp i hjulet på Den Dybe Stat og dens korruption. Der er absolut ingen udsigt til, at Den Dybe Stats agenter i det demokratiske parti, i Justitsministeriet eller i FBI vil standse på halvvejen og overveje, om de virkelig vil omdanne USA til et nyt Venezuela. Når man har grebet tyranniets tiger i halen, gælder det om at holde fast, for enhver tøven eller slaphed vil få de alvorligste konsekvenser. Det er børnelærdom for enhver tyran.

ANNONSE