Kommentar

For få timer siden opfordrede han på Truth Social Justitsministeriet til øjeblikkeligt at offentliggøre den fulde og uredigerede tekst i den edsvorne erklæring (”affidavit”), som banede vej for raidet mod hans hjem i Mar-A-Lago.

På bl.a. Fox News har det ellers været nævnt som en mistænkelig omstændighed, der talte til Trumps ugunst, at han ikke ville have dokumentet offentliggjort. Men nu forlanger han altså ”gennemsigtighed”, som det også fremgår af Trumps meddelelse.

Hvad mon de nu skal finde på at beskylde den tidligere præsident for? Især i lyset af, at han med et snuptag har bragt Justitsminister Merrick Garland i forlegenhed. Nu er det pludselig Justitsministeriet, der afviser at offentliggøre den edsvorne erklæring og er endt med et forklaringsproblem.

ANNONSE

Demokraterne og deres medier har ikke været sene til at beskylde Trump for at ville opildne til voldshandlinger som reaktion på indbruddet i hans hjem. Der har været talt om, at FBI’s ansatte kunne være i fare, og at Trumps tilhængere måske ville detonere en ”beskidt bombe” ud for et FBI-hovedkvarter. Men Trump har gjort det modsatte af, hvad hans fjender havde forventet.

Under et interview med Fox News Digital meddeler Trump, at han vil gøre alt, hvad han kan, for at ”hjælpe landet”, og at det er nødvendigt at ”nedbringe temperaturen”. Samtidig siger han, at hans medarbejdere har kontaktet Justitsministeriet med et tilbud om at hjælpe med at dulme raseriet over raidet på Mar-A-Lago.

”Landet befinder sig i en meget farlig tilstand. Der er en enorm vrede, som jeg aldrig før har set . … Hvis der er noget, vi kan gøre for at hjælpe, er jeg og mine folk helt parate til at gøre det”, udtaler Trump.

I Bidens inderkreds ærgrer de sig, for det er svært at få ram på en mand, der ikke gør som forventet.

ANNONSE