Kommentar

Retten til selvforsvar er måske den ældste og mest åbenlyse ret, en person har. I demokratiske stater har borgerne overladt voldsmonopolet til myndighederne, men denne kontrakt virker kun, hvis staten opfylder sin del af aftalen og virkelig beskytter borgerne.

I alle vestlige samfund er denne kontrakt ved at udløbe, og årsagen er, at staten gør forskel på borgerne. Nogle betyder mere end andre.

I USA er det kommet så langt, at statsadvokater fængsler borgere, der forsvarer sig selv.

Tucker fortæller en historie, der er løbet som en steppebrand på de sociale medier: I fredags gik en kvinde til en delikatesseforretning i Harlem og ville have en pose kartoffelchips. Hun tog den, men havde ingen penge tilbage på madkuponen. Ejeren, en immigrant fra Den Dominikanske Republik, Jose Alba (61), tog den tilbage. Der gik ikke lang tid, før hendes kæreste, Justin Simon, dukkede op. Han ville have haft råd til kartoffelchips, han var iført en t-shirt til 3.000 kroner og guldøreringe. Simon angreb Alba, men den 61-årige kom på benene og stak Simon, som senere døde.

Som Tucker siger: Alle pludselig dødsfald er triste, men nogle er mere triste end andre. Simons død er ikke blandt dem.

Men New Yorks statsadvokat Melvin Bragg var ikke enig. Han smed Alba i fængsel og idømte ham en bøde på 1 million dollars, senere reduceret til 50.000 dollars. Under borgmester Blasio blev muligheden for kaution afskaffet for ikke at ramme de svage grupper, altså de kriminelle. Kautionen var derfor et signal: Alba skulle straffes for at have dræbt en privilegeret person. Sorte kriminelle mænd bliver behandlet med silkehandsker.

ANNONSE

Det er ikke et individuelt valg, det er de offentlige anklageres politik, som George Soros har indsat i hele USA. Vi taler ikke her om en liberal kriminalitetsreform, vi taler om en systematisk favorisering af kriminelle og en omvendt straf af borgere, der kun vil forsvare det mest basale: Retten til eget liv. Det kan ikke blive mere fundamentalt end som så.

Når amerikanerne kigger op, hører de demokrater og smagsdommere, der går ind for at afvæbne borgerne. Demokraterne har skabt et slogan: krigsvåben. De starter med halvautomatiske våben, men alle forstår, hvad deres mål er: at afvæbne borgerne og afskaffe den anden grundlovsændring.

I sidste ende må kun demokraterne og eliten og deres politiserede militær og politi have våben.

Europa er for længst gået ind på samme vej. Det er bare ikke så eksplicit. Retten til selvforsvar er dybere hos amerikanerne.

Men i Europa gærer det på andre fronter: Landmænd i Holland mobiliserer mod planerne om at lukke store dele af landbruget ned. Det er en sindssyg beslutning. Holland er verdens største fødevareeksportør efter USA. Midt i flere kriser, hvoraf fødevarekrisen er den mest skræmmende, foreslår Mark Ruttes regering at skære ned på brugen af ​​gødning og husdyrhold for at nå sine klimamål.

Det er ikke bare dumhed, det er ondskab. Bønderne finder sig ikke i, at blive frataget deres levebrød. Der har allerede været voldsomme konfrontationer. I et tilfælde åbnede politiet ild mod en 16-årig på en traktor.

Bondeoprøret i Holland ligner vognmandsoprøret i Canada i februar. Det er mennesker, der producerer maden, og dem, der leverer den, som gør oprør. De mærker på kroppen, hvad der sker: det er friheden, der tages fra os.

Derfor er bondeoprøret i Holland farligt for ikke kun Mark Rutte og hans regering. Oprør har en tendens til at sprede sig. Klimagalskaben har nået et niveau, hvor folk føler, de har ryggen mod muren.

Det er godt klaret af myndighederne. Hvad er deres reaktion? Både Trudeau og Rutte reagerer med uropoliti. Specialpoliti, der har frie hænder. Sådan opfører politistater sig.

Når de står over for statens jernnæve, vil det gå op for landmænd og vognmænd, at det ikke er deres stat. Myndighederne er blevet deres fjende. Så er slaget tabt for myndighederne.

Det, der sker i USA og Europa, har historiske dimensioner. Kulturkrigen bliver varmere.

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria