Nyt

Aftenen før den store pride-parade gennem Oslo skyder en mand vildt mod de homoseksuelles caféer og værtshuse. Han dræber to og sårer 19. Politiet vil ikke sige noget om motivet, på trods af at det utvivlsomt ligger i ofrenes identitet. Det var et angreb på homoseksuelle.

Det lyder fuldstændig mærkeligt. Den største tabloid kalder det “en skudepisode”.

Det er korrekt at kalde skyderiet i Oslo for en massakre. Hvis en person går for at slå ubevæbnede civile ihjel med våben, dræber to og sårer 19, hvoraf tre er kritiske, er det en massakre. Men VG kalder det en “skudepisode”. Det er et ord, der bruges, når der bliver affyret skud i Oslo, uden at nogen nødvendigvis bliver ramt.

Her var det blodbad. Hvorfor denne dæmpning?

Gerningsmanden ramte homoseksuelle. I de seneste uger har det vajet med pride-flag fra både virksomheder, virksomheder og offentlige bygninger. Gerningsmanden gik dagen før den store pride-parade ind for at slagte homoseksuelle på natklubber i Oslo. Det er en meget dramatisk tid, og vi kan sige, at Oslo ikke bliver den samme by efter dette.

ANNONSE

Hvis nogen går i byen for at dræbe så mange homoseksuelle som muligt med våben, vil Pride og homobevægelsen være anderledes, også borgernes bevidsthed generelt om det samfund, vi lever i.

Man skulle tro, at det var noget, medierne ville understrege. Men politiet siger, at de endnu ikke har fastslået motivet og ikke ønsker at kalde det terror. Det styrker ikke offentlighedens tillid, at politiet lader, som om der ikke er noget motiv.

NRK oplyser, at gerningsmanden er kendt fra politiet fra før. Så hvorfor er navnet ikke blevet frigivet? Han blev anholdt 01.19. Normalt ville VG offentliggøre navnet med det samme.

Politiet slog i nat adskillige adresser. Han var således en del af et socialt miljø. Hvorfor ved vi ikke hvilken?

Klokken 0800 meldes det, at politiet har efterforsket manden, men ikke afhørt ham.

ANNONSE