Nyt

De politisk korrekte har det svært med sproget. WHO vil ændre navnet på abekopper, en virus med ophav i Afrika, der i det nuværende udbrud også har ramt vestlige lande. Den nye politiske korrekte term er det mundrette ‘hMPXV’, der ikke risikerer at facilitere tankeforbrydelser. Anna Libak spidder de selvretfærdige, og kommer blandt andet ind på Det Kongelige Teaters forkætrede stammedans, tidligere omtalt her på siden. Fra Weekendavisen – Efteraberne.

“Forleden meddelte WHO, at abekopper i en fart skal omdøbes. Det sker på opfordring fra 30 internationale forskere, som i en fælleserklæring efterlyser et mindre stigmatiserede og diskriminerende navn for sygdommen.

Nu kan man spørge, hvorfor forskerne og WHO er så optaget af ikke at fornærme aberne. Selvom de evolutionært er nært beslægtet med mennesker, plejer de faktisk ikke at tage anstød af det, vi går rundt og siger om dem. Men det viser sig, at det slet ikke er aberne, som forskerne og WHO har i tankerne. Det er afrikanerne.

Fordi sygdommen abekopper oprindelig var mest udbredt i Vestafrika, og fordi mediernes fotos af ofre for sygdommen derfor indledningsvist var hentet herfra, så frygter forskerne, at folk uvægerligt vil komme til at sætte lighedstegn mellem aber og afrikanere. … De kan slet ikke høre om aber uden at tænke på sorte mennesker.

ANNONSE