Nyt

Ekrem Güngör: Topjurist i kurdisk nyhedsprogram, 2016 – Topgangster på Instagram, 2017)

Ekstra Bladets Jan Søgaard fortæller historien om to i Sverige praktiserende advokater, Ekrem Güngör og Amir Amdouni, der går under navnene ‘Kongen’ og ‘Prinsen’. Førstnævnte modtog som offentlig forsvarer i 2018 og 2019 hele 11 mio. kroner af den svenske stat, men sideløbende har han suppleret indtægterne med at hjælpe ‘Dødspatruljen’, der som bekendt også myrder i Danmark. Fra EB.dk – Tiltale: Topadvokat hjalp Dødspatruljen med mord-plan (kræver login).

“Advokaterne er nu tiltalt for at have hjulpet og advaret organiserede kriminelle ved at lække dybt fortrolige oplysninger om politiets efterforskninger, så flere sager om mord og narkotika er blevet helt eller delvist spoleret.

I en anden opsnappet chat skriver bande-lederen til et andet bandemedlem, at han bør vælge advokaten Amir Amdouni som forsvarer: ‘Han har hjulpet os med at justere mange sager’.

Men den alvorligste tiltale er rejst mod Ekrem Güngör, der via EncroChat angiveligt hjalp banden ‘Dödspatrullen’, der også opererer i Danmark, med at planlægge et hævn-mord på et rivaliserende bandemedlem kaldet ‘Masken’.

Advokaten stod blandt andet for at samle penge ind til lejemorderen, mener svensk politi.”

 

ANNONSE

Mest læst