Nyt

Tidligere på ugen opdagede Nye Borgerlig-kandidat Ulla Kokfelt, at en skoleklasse fra Espergærde i forbindelse med en rejse til Skole OL i Jylland, var blevet instrueret om at der kun vil blive serveret ‘halalslagtet kød’. For at muslimske forældre ikke skulle føle sig usikre, blev det samtidig understreget at aftensmaden ikke ville bestå af svinekød. Kokfelt gik videre med sagen, og fik at vide at der ikke blev serveret svinekød og kun halalkød ‘for at tilgodese alle’. Da det blev en større sag trak Skole OL i land. Herunder den opfølgende historie fra BT, der vælger at give Dansk Folkeparti æren – Pia Kjærsgaard raser over halalkød til skolebørn: ‘Det her er total til grin’.

“Efter B.T. har forholdt Pia Kjærsgaards kritik til Skole OL, er foreningen vendt fuldstændig på en tallerken.

‘Vi serverer aftensmad til de ca. 2000 overnattende skolebørn, som kommer langvejs fra. Af praktiske årsager vil vi gerne lave én menu, så alle spiser det samme. Vi troede, at alle ville spise halalkød, men kritikken viser, at det ikke er tilfældet,’ siger Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i Dansk Indræts Forbund, i et skriftigt svar.

‘Vi tager kritikken til efterretning og med få dage til finalestart har vi knoklet på højtryk, så halalkød nu bliver et tilvalg. For os må Skole OL aldrig blive en diskussion om mad. Skole OL handler om børn, fællesskab, glæde og idræt,’ siger han.”

(Ulla Kokfelt problematiserer skole OL-islamisering, Facebook, 6. juni 2022)

“Kære Ulla Tak for din henvendelse.

Det er afgørende for Skole OL projektet, at alle kan være med og at skoleelever kan mødes på tværs af skoler, klasser og geografi. Fællesskab er en af vores vigtigste værdier. Når der på Skole OL’s hjemmeside vedr. forplejning står, at aftensmaden ikke vil bestå af svinekød og kun halalslagtet kød, er dette for at tilgodese alle.

ANNONSE

Mest læst