Nyt

I en grundskole som svarer til folkeskole, i Hamborgbydelen Billstedt er det kommet til en konflikt efter krav om, at der kun blev serveret såkaldt “halalslaget” kød. Halalslagtning er en form for religiøs slagtning som både radikaliserede og mere moderate muslimer kræver for at spise kød.

Sagen er blevet belyst efter partiet Alternative für Deutschland har rejst sagen.

Senatet i Hamborg har oplyst, at på en skole ved Bonhoefferstraße krævede formandskabet i en forældrerådsstyrelse i februar, at der kun blev serveret kød der var slagtet efter islamiske metoder.

Der var herefter konflikter med forældre der afviste de muslimske krav og herefter blev der i maj måned kun serveret vegetarisk mad i kantinen.

„Es kam zu heftigen Diskussionen zwischen den Eltern. Deshalb wurde das Essen im Mai befristet auf vegetarisch umgestellt“

“Det kom til heftige diskussioner mellem forældrerne. Derfor blev maden i maj midlertidigt omlagt til vegetarisk”

hedder det i et svar fra Sentatet i Hamborg til Alternative für Deutschland.

Fra september er der i kantinen slet ikke længere halalslaget kød, men kun rent kød, fisk og vegetarmad.

Kantinen er drevet af en ekstern leverandør og efter tysk ret er det ulovligt i en almen skole, at tilbyde mad der kun er rettet imod en særlig gruppe og ikke respekterer neutralitet.

Der er i sagen hævdet det skulle være kommet til fysiske konfrontationer på skolen, men det afviser denne. Skolen vil nu indlede en mediation mellem de forskellige grupper for at utide det som den kalder “det tillidsfulde samarbejde”.

ANNONSE

AfD har reageret stærkt på hændelserne på skolen:

“Det kan ikke være rigtigt, at en forælderrådsformand kan kræve en hel skole kun skal tilbyde halalkød og angribe og chikanere lærere og andre forældre til at følge hans krav.”

siger den parlamentariske leder af AfD i Hamborgs senat Alexander Wolf.

Die Welt

ANNONSE