Kunstbilde

Nicolas Poussin (1594–1665)
Olje på lerret, 125,7 x 165,1 cm, Metropolitan Museum of Art, New York

Berfetningen som illustreres, finner vi i Apostlenes gjerninger 3, 1-10, umiddelbart etter Pinsemiraklet, her etter Dansk Bibel 1933:

Men Peter og Johannes gik op i Helligdommen ved Bedetimen, den niende Time. Og en Mand, som var lam fra Moders Liv af, blev båren frem; ham satte de daglig ved den Dør til Helligdommen, som kaldtes den skønne, for at han kunde bede dem, som gik ind i Helligdommen, om Almisse. Da han så Peter og Johannes, idet de vilde gå ind i Helligdommen, bad han om at få en Almisse. Da så Peter tillige med Johannes fast på ham og sagde: “Se på os!” Og han gav Agt på dem, efterdi han ventede at få noget af dem. Men Peter sagde: “Sølv og Guld ejer jeg ikke, men hvad jeg har, det giver jeg dig: I Jesu Kristi Nazaræerens Navn stå op og gå!” Og han greb ham ved den højre Hånd og rejste ham op. Men straks bleve hans Ben og Ankler stærke, og han sprang op og stod og gik omkring og gik med dem ind i Helligdommen, hvor han gik omkring og sprang og lovede Gud. 9 Og hele Folket så ham gå omkring og love Gud. Og de kendte ham som den, der havde siddet ved den skønne Port til Helligdommen for at få Almisse; og de bleve fulde af Rædsel og Forfærdelse over det, som var timedes ham.

The Mets nettsider finner vi en utmerket artikkel om Poussin.

ANNONSE

Læs også

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte

Læs også