Kopierede/fra hoften

Sveriges ambassadør i USA, Karin Olofsdotter, fik i går amerikansk fjernsynstid til at reklamere for svensk medlemskab af NATO.

Den 24. februar, forklarede hun, var skelsættende i Sveriges historie, idet det viste sig, at Rusland faktisk fulgte op på sine trusler.

Ambassadøren forklarede, at Sverige har meget at tilbyde alliancen. Landet har et stort militærindustrielt kompleks, det bygger sine egne fly og undervandsbåde, og har arbejdet tæt sammen med NATO i mindst 30 år. “Så vi har virkelig vist solidaritet”, sagde Olofsdotter, som også understregede, at Sverige er et stabilt demokrati og kæmper for menneskerettigheder, hvor det kan.

Problemet, som ambassadøren ikke kom ind på, er, at Sverige ikke kan sikre menneskerettighederne i Sverige, hvor muslimske bander mange steder har taget kontrollen, hvor få tør sige deres mening, og hvor politifolk må flygte for livet. Hvad Sverige har at tilbyde NATO, er et land i indre opløsning, og et land i opløsning kan ikke være et stabilt demokrati.

Det er muligt, at Sverige rasler med våben. Spørgsmålet er, hvad de bliver brugt til, når Muhameds krigere om et par årtier sidder ved bordenden i Stockholm.

ANNONSE