Kommentar

Når man læser Jyllands-Postens leder om EU, interviewet med Anders Samuelsen med hans hyldest til Emmanuel Macron, og avisens kronik “Hvorfor muslimerne hader os” – så forstår man, at Danmark ikke har nogen politik, men driver for vejr og vind.

Er det med Nic Blædels titel Forbrydelse eller dumhed? Det er begge dele.

Når Jyllands-Posten lader som om EU er et projekt med fremtiden foran sig som Danmark må være del af, uden at avisen magter at definere, i hvilken pulje, så er det tungen ud af munden-politik. Selv et barn kan se, at EU er i fuld opløsning: Konflikten mellem Polen og Bruxelles er af stor betydning, men dagbladene får den ikke markeret i tilstrækkelig grad, fordi de ikke vil se sagen fra polakkens synsvinkel.

Den konservative regering i Warszawa er nemlig for polakkerne, men de danske myndigheder og aviser vil ikke tage stilling til, om de er for danskerne. De tror på politiske mirakler. På cirklens kvadratur.

ANNONSE

At Frankrig og Italien skulle være med i en indre kerne, der fordybet integrationen, lyder helt udenfor. Begge lande har store problemer. Frankrig er ved at blive second rate, og på ingen måde Tysklands jævnbyrdige. Den indre kerne kunne været Benelux og Tyskland, men selv dér knager det i sammenføjningerne.

Interviewet med udenrigsministeren er så man rødmer af flovhed. Han kan ikke svare på noget som helst, andet end at rose globaliseringen. Han vil udnævne en digital ambassadør og sende ham til Silicon Valley. Samuelsen fremhæver Apples storfabrik i Viborg, der vil skabe arbejde til 800 danskere og 200 udlændinge. Apple vælger Danmark, fordi Danmark er et åbent land. Nej, de vælger Danmark, fordi de ved, at danskerne er en stabil arbejdskraft med høj arbejdsmoral, som samtidig er tæt på resten af kontinentet og desuden politisk stabilt. Lønningerne i Kina er steget med 300 procent de seneste ti år.

Den politik Lars Løkke og Samuelsen står for, vil nedbryde de danske værdier og den danske nationalstat. Om ganske få år vil Danmark ikke længere være et stabilt land.

Det er udbytning på globalt niveau: I halvfjerdserne talte vi om de rige landes udbytning af den Tredje Verden. Nu er det de globale selskaber, der vender tilbage for at udbytte de vestlige nationalstater, fordi de der finder nogle værdier, som de ikke finder i ikke-Vesten. Vores egne ledere inviterer dem og stiller os overfor et fait accompli: Vil du måske takke nej til Apple eller Google? Det er der selvfølgelig ingen, der vil,  selv om pengerne, overskuddet, forsvinder ud af landet. Så sætter Løkke/Samuelsen deres stød ind: Men så må du også takke ja til Merkels EU. “Vi har intet valg”. Politikken ophæves. Hvis man ikke har et valg, har man hverken demokrati eller politik. Vi ledes af et teknokrati.

Dette globale teknokrati ser ingen problemer med islam. Hvis Løkke/Samuelsen står for dumhed, står Kristian Thorup for forbrydelsen med kronikken Hvorfor hader muslimerne os? I stedet for at besvare spørgsmålet, giver Thorup gode grunde til, at de vil dræbe os. Vi har fortjent vores skæbne. Kronikken er en eneste lang apologi for islams aggression. Hvad skal man med fjender, når man har sådan nogle landsmænd?

Thorup er lærer. Både i Danmark og i Norge er lærerstanden præget af dette tankegods, der er dybt fjendtlig over for vores eget land. Hvilken effekt har de på vores børn? Det tangerer forræderi. Enkeltdele af det Thorup siger passer, men det er den helhed han sætter det ind i som gør, at han går fjendens ærinde.

Jeg finder – skuffende nok – intet forsonende tegn i hans kronik. Intet, der taler til vores fordel. Kun fjendens. Derfor de hårde ord.

Hvorfor sætter Jyllands-Posten dette på tryk? Svaret er Donald Trump. Trump går til krig, som den første vestlige leder, der vover at tage kampen op med radikal islam. Jyllands-Posten tror åbenbart, at Thorups artikel er en modvægt.

Nej, det er det ikke. Det er forræderi på dansk.

 

Der er intet alternativ til EU

Samuelsen vil sætte fingeraftryk på globaliseringen

ANNONSE

Ét svar til “Danmark driver for vejr og vind”

  1. KnudMadsen siger:

    Det er jo ganske forfærdeligt, at den største trussel mod os selv er vore egne politikere og regering (ikke at jeg tror en rød regering vil være bedre!)
    Jeg skammer mig, som det er så moderne at gøre, over at jeg for år tilbage har støttet begge de 2 omtalte kvajpander.
    Kunne disse landsforræddere dog ikke tage ved lære af Præsidenterne Orban og Trump?