Kommentar

Gennem en længere årrække er snesevis af danskere blevet trukket i retten – og i mange tilfælde dømt – for at genere statens foretrukne ideologi, islam, der nyder en særlig beskyttelse. Det står der ganske vist ikke noget om i loven, men hvem bryder sig om det, når det gælder om at hjælpe en forfulgt minoritet, som bl.a. omfatter imamerne, voldsmændene og Sikandar Siddique.
Der kom fuldt tryk på den nye retsorden efter attentatet på mig i 2013. Snesevis – deriblandt mig – blev dømt for at nævne navnet på den mislykkede morder, Basil Hassan, selv om man kunne læse det i tyrkisk presse. Det havde altså intet med nogen efterforskning at gøre. Justitsministeriet ville blot demonstrere, at man ikke ustraffet kommer islam for nær.
På det seneste er det gået ud over en række højreorienterede skribenter, bl.a. Uwe Max Jensen, Kim Møller, Jaleh Tavakoli og Steen Raaschou, der har dristet sig til at gøre opmærksom på en video, der viser henrettelsen af to nordiske piger i Marokko. Den slags er med til at stille islam i et dårligt lys, og det kan man ikke have.
For få dage siden var Snaphanens redaktør, Steen Raaschou, i byretten. Ikke for at have linket direkte til den bloddryppende video, man for at have linket til et link. Sagen har stået på i tre år for at gøre Steen Raaschous liv så surt som muligt, og der er endnu ikke faldet dom.
Som noget nyt nedlagde byretten referatforbud. Ingen må skrive om, hvad der skete under retshandlingen. Sager, der drejer sig om islam, skal helst foregå i dybeste hemmelighed. I skolen lærte vi ellers, at der er offentlighed i retsplejen, men det var før, vi fik muhamedanere.
Steen Raaschou har selv skrevet i de nye danske retsnormer:

Kim Møller, foto Steen Raaschou

Kim Møller var i Radio 24 Syv i går om den lawfare bloggen Uriasposten har været udsat for, om den ulige behandling han har været udsat for sammenlignet med MSM og sine fremtidsplaner i almindelighed.

Jeg har selv været i retten for nylig, og om det må jeg kun sige, at der blev nedlagt referatforbud, så hverken jeg eller de fire skribenter, der var mødt op, kan skrive om sagen. Forbuddet blev kæret, for det har ikke ikke været pålagt i nogen af de andre tilsvarende retssager.

Der formentlig fra politisk hold lagt mærke til, at der har været skrevet om min sag i medierne og at den er blevet rejst af DF i Folketingets spørgetid. Det er der nogle, der ikke ønsker mere larm om. Det er min udlægning, jeg ser ikke andet rationale. Hele landet kender sagen i forvejen, ingen behøver at beskyttes mod kendskab til dens indhold. Iøvrigt blev sagen – efter over tre år – udsat. Kim Møller er blandt andet også tiltalt efter paragraf 264 d stk 2 – den skærpede version.

ANNONSE

I 19 år har bloggen Uriasposten givet det etablerede mediedanmark et spark fra højre. Nu er det slut.I de små tyve år har der fulgt en slipstrøm af kontroverser – og nu også sager, der skal for retten. De handler om alt fra almindelig ophavsret til deling af et foto af et offer for terrorangreb. Sagerne forsvinder ikke, selvom Uriasposten gør – og vi forholder stifteren til dem i en time. Medvirkende: Kim Møller, stifter og tidligere redaktør på Uriasposten. Hør Kontroversiel blogger tiltalt – nu taler han, min. 54:04

8 maj 2019: Anholdt, afhørt og out of office – Den påstået strafbare postering: 23.12.2018 Maren og Louisa blev dræbt ‘på ISIS-facon’

ANNONSE