Nyt

Vivian Anita Alexandru er blevet anholdt for at have delt et foto af en brændende statsministerdukke i en Facebookgruppe, der er kritisk overfor regeringen. Delingen af fotoet bliver af politiet opfattet som en trussel mod Mette Frederiksen.

Bloggeren Kim Møller, der er redaktør på Uriasposten, og undertegnede, der er journalist på mediet Frihedens Stemme, er sigtet i sager vedrørende deling af fotos fra islamiske terrorangreb. Strafferammen er op til tre års fængsel.

Vi lever i bizarre tider, hvor politiet og magthaverne ønsker at sidde særdeles tungt på informationsstrømmen og debatten. At bruge ord som diktatur og politistat om Danmark er måske stadig en overdrivelse.

ANNONSE

Men det bløde diktatur er en realitet.

Læs Politikens artikel – ved journalist Frank Hvilsom – om Vivian Alexandru her.

Læs Casper Udemarks overvejelser om politistaten her.

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE