Nyt

Billedet: Manuel Valls har bevæget sig og er langt mere kraftfuld i sit opgør med islamismen end da han sad i regering.

Talsmand for Macrons regering fordømmer de 100 franske intellektuelles kronik mod den islamistiske separatisme Frankrig splittes og hærges af.

Det er talsmand Benjamin Grieveaux for regeringspartiet, La République en marche (LaREM) som har fordømt kronikken som «stigmatiserende», især for brugen af ordet «apartheid», brugt for at betegne den «segregation i revers» som er konsekvensen af at sætte «undertrykker» og «undertrykt» op mod hverandre.

I optræden hos France Inter indrømmer imidlertid samme talsmand, at der er «flere områder i Frankrig hvor salafismen har overtaget magten». Alligevel kan han ikke finde noget positivt at sige om kritikken af islamistisk separatisme, og føjer kun til at «generobringen» (la reconquête») vil ikke blive gjort gennem kronikker.

Den [generobringen] gennemføres af den daglige sikkerhed fra politiet, den gennemføres ved at halvere klasserne, og at have dobbelt så få elever [per klasse] i de mest problematiske områder.

Islam splitter hele venstresiden

Manuell Valls, tidligere statsminister for Frankrig i Hollandes regering, hvor Macron selv tjente som finansminister, er derimod af en ganske anden mening end Macrons regering:

«Når man læser de hundredes kronik i Le Figaro forstår man at det er på tide at åbne sine øjne – at sætte ord på virkeligheden. Det er den største tjeneste man kan gøre Republikken og Frankrigs muslimer overhovedet, for at hjælpe til i kampen mod politisk islam og islamisme.»

ANNONSE

Det er langt fra første gang at spørgsmålet om hensyntagen og underkastelse under islam skaber splid på venstresiden. Da præsident Macron holdt sin tale for landets religiøse ledere og alene omtalte islam som en religion med behov for særskilt beskyttelse mod kritik for ikke at tilpasse sig Frankrigs religions neutralitet, gik Manuel Valls offentlig ud og kaldte dette en alvorlig fejl:

Islamistiske sympatier

Kommunisten Edwy Plenel, kendt som en dybdeborende journalist med en status i Frankrig svarende til Amerikas Bob Woodward (afsløringen af Watergate), skabte også skarpe skillelinjer blandt venstreorienterede da han på baggrund af Charlie Hebdos karikatur af Tariq Ramadan, skrev at «Charlie Hebdo fører en krig mod muslimer». Det betyder altså at Kouachi-brødrene den 7. januar bare gav et svar som led i en forsvarskrig, de ikke selv har bedt om eller ønsket.

Det hører også med til historien, at den ledende venstrefløjsfigur, Edwy Plenel, er samme person som 6. januar – det er dagen før udgivelsen af Houellebecqs Underkastelse så vel som massakren på Hebdo-redaktionen – udtalte at denne forfatter repræsenterer et stormløb drevet af en ny «morderisk ideologi», og endvidere den 17. januar – 10 dage efter massakren –at han stillede sig op på podiet sammen med Tariq Ramadan foran en forsamling på flere hundrede muslimer, spækket med hijaber og abayaer.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE