Kopierede/fra hoften

Demokratiet ødelægges indefra

Hvis man vil ødelægge et hus skal man skabe splid indadtil. Arrestationen af den afsatte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste minder om en selvdestruktionsproces, hvor ingen rigtig ved hvem som er hvem. Men Danmarks fjender har selvsagt interesse i at Danmark ædelægger sit indre forsvar.

Tiltalen mod Lars Johan Findsen lyder vanvittig.

Lars Johan Findsen – en af Danmarks øverste spionchefer – er sigtet efter paragraf 109 i den hårdeste del af straffeloven – kapitel 12 om forbrydelser mod staten – som med op til 12 års fængsel straffer »den, som røber eller videregiver meddelelse om statens hemmelige underhandlinger, rådslagninger eller beslutninger i sager, hvorpå statens sikkerhed eller rettigheder i forhold til fremmede stater beror«.

I alt blev fire nuværende og tidligere ansatte i de to efterretningstjenester, FE og Politiets Efterretningstjeneste (PET), anholdt samme dag, 8. december.

Det vi ved, er, at en ansat på Amager fandt ud af at amerikanerne tappede internetkablet der løber gennem Danmark og videre til Rusland. NSA ”National Security Agency kræver sådanne tjenester af sine allierede. Det er en del af at gøre business med USA. Sagen har utvivlsomt tvivlsomme sider, men det er politikernes bord, ikke efterretningstjenester -chefernes. Findsen kan ikke sætte sig op mod NSA og det tør regeringen heller ikke. Men venstrefløjen tør. Blandt teknikerne på Amager var der en der irriterede sig over samarbejdet med NSA og gennem flere omgange fik han løftet sagen op på politisk plan.

Trine Bramsen kommer selv fra venstrefløjen og er blind for Danmarks forpligtelser. Hun tænker ideologisk.

Findsen blev syndebuk.

Det er den mest plausible teori om hvorfor politiets anklagemyndighed kan arrestere sine egne seniormedarbejdere. At sagen nu bliver kendt vil skade Danmark.

Den tyder på kaos indenfor tjenesterne når man offentlig “henretter” sine egne og anklager dem for forræderi.

Putin kunne ikke have gjort det bedre.

Så kan aviserne fortsætte med at hidse op til krig mod Rusland.

FE-chef varetægtsfængslet: Mistænkt for at lække fortrolige oplysninger

En af de fire nuværende og tidligere ansatte i de to efterretningstjenester, PET og FE, som 8. december blev anholdt for lækage af statshemmeligheder, er den øverste chef for FE, Lars Johan Findsen.

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst