Nyt

Professor Klaus Kinzler ved Sciences Po, som i foråret blev udsat for en kampagne fra studenter som forlangte hans afgang efter en drøftelse af legitimiteten af begrebet «islamofobi», blev den 14. december suspenderet fra sin stilling for at have udtalt sig til medierne i strid med pålæg fra ledelsen ved den franske elitehøjskole.

I månedsskiftet februar-marts i år blev de to professorer Klaus Kinzler og Vincent Tournier ved Institut d’Études Politiques de Grenoble (IEP), også kendt som Sciences Po Grenoble, hengt ut som fascister og «islamofobe» på plakater som var blevet hængt op ved hovedindgangen til højskolen.

Tournier udtalte i den forbindelse at han frygtede for sit og familiens liv efter at nogle studenter havde forsøgt at finde ud af, hvor han boede, og Kinzler, som fik politibeskyttelse i en måned derefter, sagde han var skuffet over at deres kolleger ikke tog dem i forsvar.

ANNONSE

Efter den omfattende mediedækning af sagen gav højskoledirektør Sabine Saurugger fem gange Kinzler ordre til ikke at udtale sig til medierne, skriver Le Figaro.

Kinzler, som siger han har været udsat for en ideologisk heksejagt i flere år, stillede tidligere denne måned ikke desto mindre op i interviews med L’Opinion ,Marianne og CNews. Gennem udtalelser til disse medier har Kinzler begået alvorlige brud på sine tjenestepligter og undergravet sine kollegers integritet, hævder Saurugger.

Højskoledirektøren har i første omgang suspenderet professoren i fire måneder med løn, men har også til hensigt at bringe Kinzler for disciplinærrådet ved Sciences Po «så snart som mulig». Hun overvejer også at sagsøge Kinzler for æreskrænkelser.

Den 5. marts havde Saurugger skrevet en e-mail til alle ansatte ved højskolen, hvor hun gav ordre til at videresende alle forespørgsler fra journalister til institutionens kommunikationsafdeling, så denne i samråd med højskoledirektøren kunne give «det bedst mulige svar» i overensstemmelse med «den valgte kommunikationsstrategi».

Højskoledirektørens fremgangsmåde har imidlertid mødt modstand. Laurent Wauquie, som er præsident i Auvergne-Rhône-Alpes-regionen, hvor Grenoble ligger, har kundgjort at regionen bryder alt samarbejde med Sciences Po, og trækker den offentlige støtte til højskolen tilbage.

I et åpent brev til Frankrigs uddannelsesminister Frédérique Vidal beder 40 franske intellektuelle ministeren om at gribe ind for at bevare ytringsfriheden i de akademiske kredse.

ANNONSE