Tavle

Jeg er vild med provinsielle Poperinge, der er knap så turistet som Leper (Ypres). Der er adskillige caféer i den middelalderlige bymidte, og man forstår hurtigt at Belgien ølmæssigt er på en anden planet. På et nogenlunde spisested er der mere end 30 forskellige øl på kortet, og når man høfligt spørger om de har en pilsner, så svarer værten affærdigende: ‘Den her minder mest, men er lidt humlet’. De fleste øl holder 7-8 procent, og jeg er nødt til at supplere med kaffe.

Vi startede lørdagen med hovedpine, og tog til Sint-Sixtus-klostret, der brygger Westvleteren 12, der af kendere betragtes som en af verdens bedste øl. Resten af lørdagen er gået med besøg på de mange mindesmærker for døde hvide mænd – det anslås, at op imod 1.000.000 faldt under 1. Verdenskrig i og omkring Leper (Ypres). En del har ikke været ældre end mine drenge, og jeg får våde øjne bare ved tanken.

I morgen kører vi til ‘Abbaye Notre-Dame de Scourmont’, og køber lidt Chimay-øl før vi returnerer til Danmark. Bilen er så godt som fyldt, men så må det pakkes bedre. Kæresten har alt for mange sko med…

ANNONSE
ANNONSE