Nyt

I en ny måling i Østrig offentliggjort i lørdags står de to regeringspartier stærkt blandt vælgerne. Det konservative ÖVP under ledelse af Sebastian Kurz går frem ift. valget i 2017 fra 31,5 % til 34 %. Det nationalkonservative Frihedspartiet, FPÖ  går frem fra 26 til 28 %, mens socialdemokraterne i SPÖ taber lidt og falder fra 26,9 til 26 %.

De Grønne som røg ud af parlamentet med 3,8 % falder yderligere til 3 %, mens Liste Pilz som er et splitterparti fra De Grønne med 4 % ligger lige på spærregrænsen som er et fald fra 4,4 %. Også partiet NEOS som er et venstreliberalt parti kan konstatere tilbagegang og ender på 4 % mod 5,3 % ved valget.

For lidt over et år siden lå De Grønne på 13 %. Partiet er traditionelt venstreorienteret og pro-masseindvandring.

Nachrichten.at

 

ANNONSE

Mest læst