Tavle

(Belgiske Ypres/Leper ved afslutningen af 1. Verdenskrig; Foto: Wikipedia)

Det er efterårsferie, og den længe ventede Belgien-tur står for døren. Det bliver en komprimeret roadtrip til tre trappistklostre, La Trappe i Holland, Vestvleteren og Chimay i Belgien. Vi skal have to overnatninger i Poperinge, tæt på Sint-Sixtus-klostret (Vestvleteren, Flandern), som er verdenskendt for sit stærkøl. Det er tæt på fronten under 1. Verdenskrig, og der vil også blive tid til fordybelse i områdets historie. Jeg tager Mac’en med, og skal nok blogge indtryk, og lave en længere rejsebeskrivelse, når tid kommer. Forvent dog alligevel ikke det store de kommende dage. Den langbenede fylder ‘meget meget sidst i 30’erne’ på fredag, og hun er en prioritet.

“The Battle of Ypres was a series of engagements during the First World War, near the Belgian city of Ypres, between the German and the Allied armies (Belgian, French, British Expeditionary Force and Canadian Expeditionary Force). During the five engagements, casualties may have surpassed one million.” (Wikipedia)

ANNONSE