Nyt

 

Den syriske regering beder nu sine landsmænd i Europa om at komme hjem. Syrien behøver deres hoveder og hænder til at genopbygge landet efter syv års krig.

 

Det skal angiveligt være første gang, at den syriske regering går ud i offentlige medier og beder de over fem millionerne syrere, som har forladt landet om at vende hjem. Regeringen har nu efter syv års krig kontrol over 61 procent af det syriske territorium. Meldingen fra regeringskontorerne blev sendt ud for to dage siden, på tirsdag 3. juli, melder Breitbart.

Sådan viser den syriske regering, hvad asylinstituttet oprindeligt var oprettet for: midlertidig beskyttelse. Akkurat som nordmænd søgte beskyttelse i typisk Sverige under anden verdenskrig, for så at returnere til Norge og opbygge deres landet igen.

The rare appeal reflects the government’s growing confidence after more than seven years of war. While officials usually appeal to Syrians abroad to return during television appearances and interviews, this is the first formal appeal broadcast on official media.

Syrian government forces, with crucial support from Russia and Iran, recently retook large areas near the capital, Damascus, and are waging a new offensive in the south that U.N. officials say has displaced more than 270,000 people.

The U.N. Security Council scheduled closed consultations for Thursday on the offensive and rapidly deteriorating humanitarian situation in the southwest at the request of Sweden and Kuwait.

The government currently controls over 61 percent of Syria, compared to early 2017, when it held just 17 percent, according to the Britain-based Syrian Observatory for Human Rights, which closely monitors the conflict.

The government refers to all rebels as “terrorists.”

Mange syrere, som er flygtet til andre dele af landet, er nu returneret til deres hjem. Dette bruger regeringen som argument for at syrere i udlandet også bør returnere.

The Foreign Ministry says many internally displaced have already returned home, urging refugees to do same.

Kunne Angela Merkel og EU få åbnet øjnene og få fornuften tilbage?

 

 

Oprindeligt trykket af og skrevet for Rights.no

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE