Nyt

‘Carmen Mola’ modtager ‘Premio Planeta de Novela-prisen 2021; Foto: Youtube)

Det er altid godt når feminister gør sig selv til grin, og den her historie er en af de bedre. Tre mænd skriver en bog under aliasset Carmen Mola, der skamroses af feminister, indtil de står frem og modtager en tung litterær pris. Fra Huffpost.com – Carmen Mola, Popular Spanish Female Thriller Author, Revealed To Be 3 Men.

“A female Spanish thriller writer has been revealed to be three men. TV scriptwriters Agustín Martínez, Jorge Díaz and Antonio Mercero dropped the bombshell that they were actually behind the pseudonym Carmen Mola while accepting the prestigious $1.2 million Planeta literary prize in front of King Felipe VI of Spain in Barcelona on Friday.

‘Carmen Mola is not, like all the lies we’ve been telling, a university professor,’ Díaz said after accepting the prize, per the Financial Times. ‘We are three friends who one day four years ago decided to combine our talent to tell a story.’ …

Critics accused the men of using their fake female persona for marketing purposes. Beatriz Gimeno, former director of Spain’s Women’s Institute, slammed the trio as ’scammers’ for using the faux profile ‘to take in readers and journalists.’ …

‘We didn’t hide behind a woman, we hid behind a name,’ Mercero told El País.”

“Den aktivistiske organisation The Women’s Institute anbefalede ifølge mediet sidste år et af Carmen Molas værker som del af et større udvalg af bøger med kvindelige forfattere, herunder Margaret Atwood, som kan ‘hjælpe os med at forstå realiteterne og erfaringerne hos kvinder, som har levet i forskellige tidsperioder i historien, og som bidrager til at skabe opmærksomhed omkring rettigheder og frihed’.” (Berlingske, 17. oktober 2021)

ANNONSE