Kommentar

Journalisten Samuel Rachlin omfatter den tidligere præsident Trump med et luende, patologisk had, der omtåger hans hjerne og gør ham til nyttig idiot for konspiratoriske kredse i USA, der nu har lanceret deres nye karaktermord på eks-præsidenten. Demokraterne og hovedmedierne omtaler den amokramte demonstration den 6. januar som et kupforsøg og beskylder dagligt Donald Trump for planer om at føre USA ind i et totalitært styre. For enden af US-mediernes navlestreng sidder Samuel Rachlin, der i en selv for Rachlin perfid Berlingske-kronik nu beskylder Trump for at have planlagt et statskup den 6. januar. Men ikke nok med det. Rachlin giver den mere gas ved at hævde, at Trumps egentlige plan og strategi er at indsætte sig selv som livstidspræsident efter russisk og kinesisk forbillede. Dette glidende statskup vil ifølge Samuel Rachlin blive gennemført ved et strammere greb om det Republikanske parti og en ændring af valglovene i delstaterne, således at Demokraterne kommer i permanent mindretal.

Rachlins Baron Münchhausen-lignende konspirationseventyr er uden noget som helst hold i virkeligheden og afslører kun, at der ikke er huller i Rachlins uvidenhed om et statskups anatomi. Forudsætningen for et statskups succes er først og fremmest, at kupmagerne har militæret med sig. Ikke kun en del af militæret, men det hele. Ellers går det som i Tyrkiet i 2016, hvor kun en del af forsvaret ville deltage i afsættelsen af præsident Erdogan, hvilket mislykkedes, da størstedelen af hæren ikke ville være med.

Et statskup kan kun lykkes, hvis oprørerne sikrer sig kontrol med samfundets nøglefunktioner, som er parlamentet, medierne, trafikale knudepunkter, politiet og universiteterne. Denne omfattende magtovertagelse kan naturligvis kun realiseres gennem en nøje planlagt og gennemført militær kampagne. Denne operation kan ikke gennemføres i USA, da skrivebordsgeneralerne i Washington hader Trump, der ser dem som en del af den foragtelige ’dybe stat’. Til gengæld var Trump som præsident populær hos feltgeneralerne, fordi han overlod initiativ og handling til dem, der havde støvlerne på i brændpunkterne. Hvis Rachlins betændte fantasier om Trump skulle gennemføres, ville det kræve en forfatningsændring, der satte demokratiet ud af kraft. Dette forudsætter et overbevisende stort flertal i Kongressen, hvad der er umuligt at opnå, også fordi Højesteret som USA’s forfatningsdomstol omgående ville blokere for enhver plan om at suspendere folkestyret og erstatte det af en totalitær stat med en diktator valgt på livstid.

ANNONSE

Hverken det Demokratiske parti eller Samuel Rachlin lader sig dog forvirre af kendsgerningerne, og op til det kommende præsidentvalg vil vi se utallige fantasifulde angreb på Trump og Republikanerne på samme måde som i Trumps præsidentperiode, hvor han af medier og Demokraterne blev anklaget for landsforræderi, bestikkelse, seksuelle perversiteter, afpresning og obstruktion af domstolenes arbejde. Alt sammen blev afsløret som løgn og opspind, men det sværtede Trump nok til, at han tabte valget. Rachlin & Co er nu i gang med opvarmningen til det perfekte karaktermord. Om ikke andet bliver det underholdende at se, hvad de finder på.

 

 

ANNONSE