Kommentar

WWW.ASGERAAMUND.DK

” Det er vigtigt, at vi holder fast i fortællingen om den 6. januar”, sagde parlamentsformand Nancy Pelosi . Og fortællingen er, at balladen den 6. januar foran Capitol var et oprør og et kupforsøg og ikke bare en demonstration, der løb amok. Ord som ’insurrection’ ( oprør) og ’sedition’ ( tilskyndelse til oprør) er juridiske termer og strafbare ifølge amerikansk lovgivning, der i den 14. tilføjelse til Forfatningen af 1865 bestemmer, at ingen person kan blive senator eller valgt til Repræsentanternes Hus, hvis han har været engageret i et oprør eller statskup rettet mod De Forenede Staters Forfatning. Det er derfor vigtigt for præsident Biden, Demokraterne og medierne, at Donald Trump kan dømmes – eller i hvert fald fordømmes – som oprører og kupmager, således, at han for altid vil være afskåret fra en karriere som folkevalgt.

Demokraterne og medierne har derfor kørt det svære artilleri i stilling her på årsdagen for balladen omkring Capitol. ” Hver dag er 6. januar”, formanede New York Times. Vice-præsident Harris buldrede, at der er tre datoer i USA’s historie, der vil leve i evig skændsel: 7. december (Pearl Harbor), 11. september ( World Trade Center) og 6. januar (Capitol). ” Den 6. januar var en tragedie på niveau med Holocaust”, fastslog en historieprofessor på NBC.

Den får ikke for lidt, når det gælder det endelige karaktermord på Trump. Desværre for Demokraterne og pressen køber den amerikanske befolkning ikke fortællingen om statskuppet. For det første, fordi det ikke er lykkedes for FBI efter et års intensiv efterforskning at finde en eneste oprører i demonstrationen den 6. januar. Tusinder er blevet afhørt af Forbundspolitiet og hundreder er blevet sigtet. Dog ikke for forsøg på statskup eller oprør, men kun for ulovlig indtrængen og hærværk. Der er således ikke meget at komme efter. For det andet, fordi en meningsmåling foretaget for den Trump-fjendtlige TV kanal CBS ikke gav det ønskede resultat, da hele 76 procent af de adspurgte afviste myten om statskuppet og mente, at begivenhederne den 6. januar var en protestaktion, der kom ud af kontrol.

ANNONSE

I sine fire år som præsident måtte Trump leve med Demokraternes og mediernes anklager om, at han var racist, islamofob, landsforræder, korrupt og pengeafpresser. Det viste sig at være løgn alt sammen. Historien om statskuppet er nu også ved at falde sammen, så mon ikke vi atter ser Donald Trump ’fit for fight’ i 2024?

 

ANNONSE