Nyt

Siden nyheden om tidligere overrabbiner Bent Melchiors død ramte mediernes forsider, har den tyrkiske samfundsdebattør, Özlem Cekic, ikke forspildt én chance for at samle penge ind til sin forening Brobyggerne.

Der er tale om en intensiv kampagne på de sociale medier, hvor Özlem Cekic får indføjet sms- eller Mobilepay-numre i sine opslag.

‘Mobilepay et valgfrit beløb,’ ‘sms BRO til…’ og ‘medlem for 100 kr. om året’ er nogle af de fraser, Özlem Cekic gentager igen og igen.

Selv da Özlem Cekic lægger sin tale fra Bent Melchiors begravelse ud på Facebook, får hun indflettet både sms- og Mobilepay-nummer til sin forening Brobyggerne.

Der er ingen tvivl om, hvor de mange penge, der er indsamlet i Bent Melchiors navn, ender: I foreningen Brobyggerne, der i høj grad tegnes og kontrolleres af Özlem Cekic.

Özlem Cekic bærer titlen ‘generalsekretær’. Cekic skaber dermed en illusion om, at Brobyggerne er et omfattende foretagende a la Red Barnet eller Røde Kors.

Der er, ifølge Brobyggerne, kun fire ansatte i foreningen. Özlem Cekic, en projektleder og to ikke-løntunge studentermedhjælpere.

Foreningen Brobyggerne trækker også tråde til Özlem Cekic’s private hustand. I Brobyggernes initiativgruppe finder man Özlem Cekic’ tyrkiske ægtemand, Devrim Ülgü.

Der er flere forbindelser til det islamiske diktatur i Tyrkiet. Brobyggernes kasserer er den tyrkiske indvandrer, Emek Volkan Gürkan. Foreningens regnskabsansvarlige er født i Tyrkiet, hvor han blev islamisk omskåret som 10-årig i bedsteforældrenes hjemby.

ANNONSE

Da Emek Gürkan trådte ind i teenageårene, gik turen mod nord til det danske velfærdssamfund. Den tyrkiske statsborger får – med største lethed – et dansk pas, da han fylder 18 år. Sidenhen har 49-årige Emek Volkan Gürkan beriget danskerne ved at danne fodboldholdet FC Mangfoldigt, hvor han også er træner.

Her slutter det multikulturelle aftryk i Brobyggerne på ingen måde.

Et af foreningens bestyrelsesmedlemmer er den iranske sociolog Aydin Soei. Hans far flygtede til Danmark fra Iran og ansøgte om familiesammenføring. Aydin Soeis far kvitterede for den danske gæstfrihed ved af dræbe en far til en af sønnens klassekammerater i 1994. Drabsofferet kommer også fra Den Islamiske Republik Iran.

Özlem Cekic og hendes forening er meget sky og lukket, når det kommer til gennemsigtighed i regnskaber, lønninger og pengestrømme i foreningen Brobyggerne.

Det er altså ikke muligt at få indsigt i, hvad Özlem Cekic udbetaler til sig selv som foreningsleder og generalsekretær.

Et obligatorisk indsamlingsregnskab fra 2019 afslører, at en meget stor del af de indsamlede økonomiske midler går til administrationsudgifter og drift af foreningen Brobyggerne.

Hele 79 procent af de indsamlede midler går blandt andet til personaleomkostninger, løn og fortæring.

Eksempelvis koster en hjemmeside hele 41.225 kroner.

Der er reelt kun 11 procent tilbage af de indsamlede penge på Mobilepay, sms og kontonummeret, når der skal bygges bro mellem islams værdier og den vantro danske befolkning.

Brobyggerne har endnu ikke offentliggjort sit lovpligtige indsamlingsregnskab for 2020 – selvom regnskabet var ventet midt i juli 2021.

Den, der lever skjult, lever godt.

Özlem Cekic og Brobyggerne deler adresse med en berygtet islamisk moské i det indre København. Moskeens imam Sherin Khankan har plejet omgang med islamistbevægelsen Hizb ut-Tahrir, der går ind for at stene kvinder ihjel og vil etablere en islamisk stat.

Moskéens syriske hadprædikant har deltaget i en Hizb ut-Tahrir-demonstration, der udtrykte kritik mod ‘jødestaten Israel’.

Özlem Cekic’ private firma – ‘www.ozlem.dk’ – deler også adresse med den berygtede moské, der ligger i Købmagergade i centrum af København.

Muslimske Özlem Cekic har – ligesom imam Sherin Khankan – en fortid som radikaliseret islamist. Den tyrkiske kvinde har drømt om at ofre sit liv for Allah på den islamiske slagmark.

“Største drøm er en martyrdød i Afghanistan,” skrev Özlem Cekic i efteråret 2020.

Özlem Cekic ser ud til at spinde guld på den 92-årige Bent Melchiors død. Den tyrkiske migrant har endda indgået et indsamlingssamarbejde med det kulturradikale aktivistmedie, Politiken, der arbejder på at få hentet terrorfamilier fra Islamisk Stat til Danmark.

Det hele handler om kroner og Mobilepay-numre, når Özlem Cekic bruger et jødisk dødsfald til at fylde sin tyrkiske pengekasse.

Og der er råd til rigeligt med dialogkaffe, når millionerne ruller ind i Özlem Cekic’ anatolske lommer.

I januar 2021 støttede Nordea-bankens fond Özlem Cekic’ forening med hele 1,2 millioner kroner. Dertil kommer en million skattekroner, der er bevilget af et naivt flertal i Folketinget.

Danskerne er altså med til at betale for Özlem Cekic’ bitre dialogkaffe.

*

(Herunder ses uddrag fra nogle af Özlem Cekic’ Facebookopslag og tilhørende pengeindsamlinger, der stammer fra tiden efter Bent Melchiors død)

*

Kritiske journalister kan kontakte Brobyggerne og spørge til den formørkede økonomi her:

Özlem Sara Cekic, generalsekretær.

Telefon: 2234 6892
Telefon: 6164 0764

Email: ozlem@ozlem.dk
Email: kontakt@brobyggerne.dk
Email: brobyggerne.forening@gmail.com

*

Se også Radikalfeministisk hetz: “Efter 20 minutters ensidig gennemhegling ‘Skal vi ikke bare tie ham ihjel?’”

ANNONSE