Nyt

Frankrig byggede Wuhan-laboratoriet for Kina og da det stod færdig smed kineserne franskmændene ud. Frankrig advarede USA om Kinas hensigter i 2015, men USA lyttede ikke, afslører David Asher, som ledede den interne granskning i State Department under Trump.

Frankrig fik bange anelser, for udsmidningen var et brud på aftalen.

I 2015 advarede franske efterretningstjenester det amerikanske udenrigsministerium og deres eget udenrigsministerium om, at Kina skar ned på det aftalte samarbejde på laboratoriet, fortalte den tidligere statsembedsmand David Asher, nu seniorfellow partner ved Hudson Institute Tænketanken, Daily Caller News Fundament.

I 2017 blev franskmændene “sparket ud” af laboratoriet, og samarbejdet ophørte, hvilket førte til, at franske embedsmænd advarede udenrigsministeriet om, at de var alvorligt bekymrede for de kinesiske motiver, ifølge Asher.

Ifølge Asher drev kineserne en klassisk udsugningsmanøvre: Få så meget som mulig ud af udlændingene og spark dem så ud.

”Kineserne narrede grundlæggende US ind i sin honningpotteoperation for at få adgang til amerikansk teknologi, viden og materiel støtte. Klassisk. Ligesom de har gjort i alle andre sektorer, ”sagde Asher.

Folkets Frigørelseshær har styret forskningen ved Wuhan-laboratoriet siden 2017, mindst.

Men spørgsmålet er om amerikanerne var så troskyldige. Tony Fauci fik ophævet moratoriet på ”gain of function” forskning som Obama-administrationen fik indført i 2014. Fauci fik ophævet forbuddet ved at gå gennem lavere instanser i State Department i 2017.

ANNONSE

Mellem oktober 2009 og maj 2019 tilvejebragte det amerikanske Agentur for International Udvikling 1,1 millioner dollars til den USA-baserede ”EcoHealth Alliance” til en underaftale med Wuhan Institute of Virology, accordingifølge USAID. ”EcoHealth Alliance” modtog også finansiering fra ”Department of Defense’s Defense Threat Reduction Agency”, der blev indsat som underleverandør til Wuhan-laboratoriet, reported, rapporterede magasinet New York. National Institutes of Health tilførte i alt mellem 2014 og 2019 $600,000 til EcoHealth Alliance, der blev udlejet til Wuhan Institute of Virology. 

Kina nægtede blankt WHO at forske mere i virussets oprindelse i Wuhan.

Torsdag sagde Kina, at det ikke ville tillade Verdenssundhedsorganisationen at inspicere laboratoriet yderligere. Kina harblokeret, blocked WHO i at få adgang til vigtige informationer i laboratoriet.

(RELATED: China Rejects WHO Plan To Investigate The Origins Of COVID-19)

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE