Uncategorized

Den venstreorienterede netavis the Intercept har fået fat i 900 sider med Anthony Faucis korrespondance. Den viser at Faucis institut gav over tre millioner dollar til New York-baserede EcoHealth Alliance, som brugte pengene på ”gain-of-function”-forskning i Wuhan. ”Gain-of-function” tager virus fra flagermus og andre dyr og gør dem mere smittsomme og dødelige. Der er stor sandsynlighed for at det er dette virus, som har skabt covid-pandemien.

Fauci har i to kongreshøringer indigneret benægtet at hans institut finansierede sådan forskning. Nu er han taget i at lyve.

NEWLY RELEASED DOCUMENTS provide details of U.S.-funded research on several types of coronaviruses at the Wuhan Institute of Virology in China. The Intercept has obtained more than 900 pages of documents detailing the work of EcoHealth Alliance, a U.S.-based health organization that used federal money to fund bat coronavirus research at the Chinese laboratory. The trove of documents includes two previously unpublished grant proposals that were funded by the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, as well as project updates relating to EcoHealth Alliance’s research.

Senator Rand Paul fra Kentucky har anmeldt Fauci til justitsministeriet for at lyve under ed.

Det fremgår af bevillingen at formålet er at manipulere virus af Sars-typen til at opbygge ”chimera”, dvs. nye virustyper. Tilføjet er en klausul om at forskningen må standses hvis virusset viser sig mere smitsomt og dødelig, men dette er netop formålet med forskningen og virker til at være en ansvarsfraskrivelse.

Finansierede Fauci forskningen som udløste pandemien?

“Dette er en køreplan for den højrisikoforskning, der kan have ført til den aktuelle pandemi,” sagde Gary Ruskin, administrerende direktør for U.S. Right To Know, en gruppe, der har undersøgt oprindelsen af Covid-19.  Covid-19.

Det er ikke mindst lederen af EcoHealth Alliance´s opførsel, Peter Daszak, som styrker mistanken om at han finansierede forskning for at udvikle et smitsomt, dødelig virus. Dokumenterne er uigendrivelige beviser for at Fauci finansierede sådan forskning gennem Daszak:

ANNONSE

Et af indlæggene med titlen “Understanding the Risk of Bat Coronavirus Emergence” “Understanding the Risk of Bat Coronavirus Emergence,” skitserer en ambitiøs indsats ledet af EcoHealth Alliance -præsident Peter Daszak for at screene tusinder af flagermusprøver for nye coronavirus.

Da pandemien var et faktum og søgelyset blev rettet mod Wuhan-laboratorierne, organiserede Daszak en underskriftskampagne hvor 27 ledende forskere i et indlæg i the Lancet sagde god for at virusset havde et naturligt ophav. I forkant havde Fauci haft et zoom-møde med flere af de centrale forskere, som fx danskeren Kristian Andersen.

Daszak og Fauci havde sammenfaldende interesser med Kina: Det gjaldt om at aflede opmærksomheden fra deres egen forskning.

Problemet for Fauci er det samme som Daszak har: Total fornægtelse. Fauci har under ed sagt at han ikke finansierede ”gain-of-function”-forskning. Nu viser hans egen korrespondance at han løj.

Richard Ebright, en molekylærbiolog ved Rutgers University, sagde, at dokumenterne- indhentet via en anmodning om lov om fri informationslov -gjorde det klart, at Fauci havde talt “usandt” om gain-of-function-forskning.

“Dokumenterne gør det klart, at påstande fra NIH-direktøren, Francis Collins og NIAID-direktøren, Anthony Fauci, om at NIH ikke understøtter gain-of-function-forskning eller potentiel pandemisk patogenforøgelse hos WIV er usande,” tweetede han.  tweeted

”Materialerne viser, at NIH 2014 og 2019 giver EcoHealth med underentrepriser til WIV-finansierede gain-of-function-forskning, som defineret i føderale politikker gældende i 2014-2017 og potentiel pandemisk patogenforbedring som defineret i føderale politikker gældende fra 2017- til stede.”

Fauci finansierede over 65 projekter i Wuhan, ifølge bogen som den australske journalist Sharri Markson har skrevet: What really happened in Wuhan.

Ifølge en anden rapport finansierede NIH i alt 65 forskningsprojekter ved Wuhan -instituttet – mere end Fauci havde udgivet. According to another report,

Undersøgelsen offentliggjort af magasinet The Australian hævdede også, at mange af projekterne involverede “risikobetonet forskning om flagermus -coronavirus.”  published by the magazine The Australian

Rapporten, der er baseret på en bog, der snart udkommer med titlen “What Really Happened in Wuhan”, hævder, at topamerikanske embedsmænd ikke var klar over, at Fauci havde ophævet et NIH-forbud mod gain-of-function-forskning.

Fauci kan have ført Det Hvide Hus bag lyset. Tidligere national sikkerhedsrådgiver for Trump, Robert O’Brian siger, han havde talrige møder med Fauci og gain-of-function kom aldrig op.

“Jeg deltog i møde efter møde med Dr. Fauci, og det kom aldrig frem,” sagde den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Robert O’Brien til forfatteren. »Jeg ved ikke, om han advarede nogen. Jeg har aldrig hørt om det, før jeg var ude af embedet. ”

 

 

Wuhan lab documents show Fauci ‘untruthful’ about gain-of-function research: critics

NEW DETAILS EMERGE ABOUT CORONAVIRUS RESEARCH AT CHINESE LAB

Mere end 900 sider materialer relateret til amerikansk finansieret coronavirusforskning i Kina blev frigivet efter en FOIA-retssag ifølge The Intercept.

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE