Gæsteskribent

Som et resultat af det iranske regimes skinvalg er den næste præsident for Den Islamiske Republik Ebrahim Raisi (billedet). I en alder af 24 år blev Raisi udnævnt til offentlige viceanklager ved Revolutionsdomstolen. Her skulle han, som medlem af “Dødskommissionen”, blive kendt for og impliceret i en af verdens største massehenrettelser, hvor mere end 30.000 mennesker blev henrettet, herunder børn og gravide kvinder. (Foto ved Atta Kenare/AFP via Getty Images)

Det iranske regime afholdt et skinvalg for at gøre sin foretrukne mullahkandidat, Ebrahim Raisi, som er forbundet med massehenrettelser, til den næste præsident for Den Islamiske Republik. Vil Den Europæiske Union og Biden-administration i det mindste fordømme det iranske regime og standse Vestens formildelsespolitik over for de herskende mullaher?

I Iran opfordrede regimet folk til at stemme, højst sandsynligt for at vise, at det nyder legitimitet; men det blev mødt af omfattende vælgerapati og et rekordlavt vælgerfremmøde. Mange mennesker boykottede valget og protesterende opfordrede den amerikanske præsident Joe Biden til at standse sine forsøg på at vende tilbage til atomaftalen. Anahita, en iransk lærer fra Teheran, sagde til Gatestone: “Jeg tog ikke hen og stemme. Ligesom mange andre menneske havde jeg ingen kandidat. Så hvorfor skulle jeg stemme? Mullaherne havde en kandidat: Raisi”.

ANNONSE

Tre dage før valget sagde Soraya, en studerende fra Teherans Universitet, ligeledes til Gatestone:

“Regeringen opfordrer folk til at stemme. Men jeg opfatter det at stemme som en fornærmelse. Vi undlader at stemme for at vise verden, at vi iranere er frustrerede over denne klerikale herskende klasse. Vi støtter ikke en regering, som nedskyder et passagerfly [Ukraine International Airlines Flight 752, skudt ned af IRGC i januar 2020], som gentagne gange lyver og som dræber og torturerer sine egne borgere. Vi støtter ikke en regering, som stjæler nationens resurser og bruger dem på sine militser. Den gamle leg om moderat eller hardliner er ovre. De er allesammen ens.”

Det er vigtigt for verden at vide præcist, hvem denne nye præsident for Iran er.

Efter den islamiske revolution i Iran i 1979 blev Raisi, i en alder af 19 år, udnævnt til dommer ved den offentlige anklagers kontor i Karaj, selvom han ikke havde nogen formel universitetsuddannelse. Et år senere blev han udnævnt til offentlig anklager i byen Karaj, den fjerdestørste by i Iran. Gennem de første år efter revolutionen beviste Raisi sin loyalitet mod Den Islamiske Republik ved at gøre mange dissidenter og oppositionsgrupper tavse.

I en alder af 24 år blev Raisi udnævnt til viceanklager ved Revolutionsdomstolen. Her skulle han, som medlem af “Dødskommissionen”, blive kendt for og impliceret i en af verdens største massehenrettelser, hvor mere end 30.000 mennesker blev henrettet, heriblandt børn og gravide kvinder. En resolution i Repræsentanternes Hus i USA skrev detaljeret:

“… gennem en 4 måneders periode i 1988 gennemførte Den Islamiske Republik Irans regering de mest barbariske massehenrettelser på tusindvis af politiske fanger og mange ikke-relaterede politiske grupper… ifølge en rapport fra Irans Dokumentationscenter for Menneskerettigheder blev massakrerne gennemført som følge af en fatwa, eller et religiøst dekret, udstedt af den daværende øversteleder, ayatollah Ruhollah Khomeini…”

Afdøde Hussein-Ali Montazeri – en af grundlæggerne af Den Islamiske Republik, samt menneskerettighedsaktivist, islamisk teolog og udpeget til at efterfølge Den Islamiske Revolutions øversteleder Khomeini helt frem til de sidste timer af Khomeinis liv — sagde vedrørende massakren:

“Jeg mener, at dette er den største forbrydelse begået i Den Islamiske Republik siden revolutionen [i 1979] og historien vil fordømme os for den…. Historien vil notere jer som kriminelle.”

Montazeri bønfaldt Raisi og hans kolleger om at standse henrettelserne:

“Det var den første dag i [den islamiske helligmåned] Muharram; Jeg bad mr. Nayyeri, mr. Eshraqi, mr. Raisi og mr. Pourmohammadi: I dag begynder Muharram; stands i det mindste henrettelserne i Muharram. Mr. Nayyeri sagde: Vi har indtil nu henrettet 750 i Teheran og udskilt 200 som dem, der fastholder deres holdning. Lad os gøre arbejdet færdigt med dem, og derefter vil vi gøre alt, hvad du siger.”

Efter at have ført opsyn med massehenrettelserne og de brutale overgreb på opposition og dissidenter blev Raisi forfremmet af øversteleder ayatollah Ali Khamenei og senere udnævnt til endnu højere stillinger. Disse omfattede offentlig anklager i Teheran, formand for Det nationale fjernsyns supervisionsråd, leder af Det almene inspektionskontor, samt øverste juridiske chef i Den Islamiske Republik.

Til sidst udnævnte Khamenei Raisi til leder af regimets berygtede juridiske system. Efter sin udnævnelse fremhævede Raisi i en tale ved den 23. nationalforsamling for Revolutionsgardens kommandører og embedsfolk i 2019: “Vi vil ikke kappe fingrene af dem, der er korrupte; vi vil skære hele deres hånd af.”

USA’s finansministerium placerede den 5. november 2019 Raisi på sin sanktionsliste.

Biden-administrationen bør – i stedet for at berige disse tyranner og øge deres magt – stå sammen med den iranske befolkning, som gennem årtier har lidt under Irans brutale og røveriske regime.

Dr. Majid Rafizadeh er en forretningsstrateg og rådgiver, Harvard-uddannet akademiker, pol. scient., bestyrelsesmedlem ved Harvard International Review, og præsident for International American Council on the Middle East. Han har forfattet adskillige bøger om islam og amerikansk udenrigspolitik. Han kan kontaktes på Dr.Rafizadeh@Post.Harvard.Edu

 

 

 

 

 

Irans nye præsident: En massemordermullah
af Majid Rafizadeh
15. Juli 2021
Oprindelig engelsk tekst: Iran’s New President: A Mass Murderer Mullah
Oversat af Mette Thomsen

ANNONSE