Gæsteskribent

Det iranske styre benytter Latinamerika som et helle, hvor det har øget sin tilstedeværelse og udbygget terrorceller. Mens protesterne fortsætter i Iran, er iranske embedsmænd ved at anskaffe sig pas og asyl i latinamerikanske lande, navnlig i Venezuela. På billedet ses Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, under et møde den 22. oktober 2016 i Teheran med Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei. (Billedkilde: khamenei.ir)

En af de kritiske trusler mod USA’s nationale fred og sikkerhed udgøres af det iranske styre, der benytter Latinamerika som et helle, hvor det har øget sin tilstedeværelse og udbygget terrorceller.

Mens protesterne fortsætter i Iran, er iranske embedsmænd ved at anskaffe sig pas og asyl i latinamerikanske lande, navnlig i Venezuela, på tærsklen til USA.

En aktuel rapport skriver:

“Vestlige diplomatiske kilder fortalte Iran International, at Den Islamiske Republik har påbegyndt forhandlinger med sine venezuelanske allierede for at sikre sig, at de ville give asyl til iranske embedsmænd og deres familier, hvis situationen skulle forværres og muligheden for et regimeskifte øges… en delegation af fire højtstående embedsmænd besøgte i midten af oktober Venezuela for at forhandle og sikre sig, at Caras’ regering ville give asyl til højtstående embedsmænd og deres familier i tilfælde af, at ‘den uheldige hændelse’ skulle ske.”

Ifølge en kilde ved Imam Khomeini lufthavnen i Teheran flyver der dagligt tre fly fra Iran til Venezuela med “en betragtelig last”.

“Mine kolleger og jeg troede først, at det var ambassadefolk, skønt vi bemærkede, at deres bilers nummerplader ikke tilhørte nogen ambassade. Vi ved ikke, hvad de transporterer og hvorvidt de forlader landet med al bagagen eller ej. For de vil ikke lade os undersøge den nærmere. Vi ved bare, at der i løbet af de seneste uger har været tre til fire flyafgange dagligt til Venezuela.”

Latinamerikanske lande er belejlige steder for hemmelige iranske efterretningsoperationer, især operationer rettet mod USA. En artikel fra CNN fra 2017 fastslog:

“En fortrolig efterretningsrapport, som CNN er kommet i besiddelse af, forbinder Venezuelas nye vicepræsident, Tareck El Aissami, til 173 venezuelanske pas og identitetspapirer, der var blevet udstedt til personer fra Mellemøsten, herunder mennesker tilknyttet terrorgruppen Hizbollah.”

Disse pas kunne bruges til at rejse til Nordamerika eller Europa.

Nathan Sales, der er tidligere koordinator for terrorbekæmpelse ved USA’s udenrigsministerium, siger:

“Det bekymrer os, at [den venezuelanske præsident] Maduro har taget imod et utal af terrorgrupper… [herunder] tilhængere af Hizbollah.”

“Det iranske styres plan om at udvide sin indflydelse og tilstedeværelse i Latinamerika går tilbage til midten af 1980’erne, under den afdøde overhoved Ayatollah Ruhollah Khomeini og var en del af de regerende mullahers kerneprincip om at eksportere deres ekstremistiske revolution til andre lande. Som Khomeini er kendt for at have fastslået:

“Vi kommer til at eksportere vores revolution til hele verden. Der vil være kampe, indtil råbet ‘Der er ingen anden gud end Allah’ gjalder over hele verden.”

Styrets hovedmission er endda indskrevet i Irans nuværende forfatning:

“Forfatningen giver den nødvendige basis for at sikre revolutionens både indenlandske og udenlandske fortsættelse. Særligt ved udviklingen af internationale relationer vil forfatningen sammen med andre islamiske bevægelser og folkebevægelser bestræbe sig på at forberede dannelsen af et fælles verdenssamfund.”

Det iranske styre har, for at sprede sin islamistiske propaganda, oprettet den spansktalende fjernsynsstation Hispan TV. I Latinamerika er antallet af iranske terrorceller vokset. Al Mustafa International University og Irans stedfortræderterrorister, Hizbollah, har spillet en nøglerolle for udbredelsen af mullahernes tilstedeværelse og ideologi i regionen. Ifølge “United Against Nuclear Iran” (UANI) har Al-Mustafa International University til opgave at “træne den næste generation af Irans udenlandske shiaprædikanter, religiøse lærde og missionærer…”

ANNONSE

“Det vurderes, at Al-Mustafa har 40.000 udenlandske studenter indskrevet for tiden, hvoraf omkring halvdelen studerer i Iran. Det iranske styre udvælger mange kandidater fra Al-Mustafa til at etablere religiøse og kulturelle centre i deres hjemlande, hvor de derefter kan rekruttere studenter og indprente loyalitet over for den islamiske revolution blandt lokalbefolkninger.”

UANI tilføjer:

“Al-Mustafa har adskillige afdelinger i europæiske lande, navnlig Islamic College of London. Kandidater fra Al-Mustafa, som den italienske prædikant Abbas DiPalma, har dannet iranske kulturcentre i deres hjemlande, som Imam Mahdi Centret i Rom. Al-Mustafa har også udsendt libanesiske kandidater som missionærer til Latinamerika, hvor de forsøger at trænge ind ved hjælp af udlændingemiljøer og missionere blandt lokalbefolkninger.”

Beviser fremlagt ved retsmøder forbinder Teheran med bombningerne i Buenos Aires af den israelske ambassade i 1992 og et jødisk kulturcenter i 1994.

Bidens regering fortsætter med at tækkes det iranske styre, der af det amerikanske udenrigsministerium kaldes for “verdens værste statssponsor af terrorisme“, alt imens de iranske mullaher danner deres fælles “umma” (nation) ved tærsklen til USA, i Latinamerika. Det iranske styres overtagelse af Latinamerika – dannelsen af terrorceller, adgangen til latinamerikanske pas, det øgede antal iransktrænede imamer og krigere i Latinamerika, den stigende rekruttering af radikale – er potentielt set en eksistentiel trussel mod USA.

Majid Rafizadeh er forretningsstrateg og rådgiver, uddannet på Havard, politolog, bestyrelsesmedlem på Harvard International Review og leder af Det International Amerikanske Råd for Mellemøsten. Han har skrevet adskillige bøger om islam og amerikansk udenrigspolitik. Han kan kontaktes på Dr.Rafizadeh@Post.Harvard.Edu

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte