Kunstbilde

Winslow Homer (1836-1910)
Olje på tre, 22,9 x 34,9 cm, National Gallery of Art, Washington D.C.

Winslow Homer fikk sin første undervisning av sin mor, som var en dyktig amatør i vannfarger. 19 år gammel begynte han i lære som litograf, og fra 1857 var han selvstendig kunstner, innledningsvis som illustratør for magasiner – for det meste xylografi (trestikk). I 1859 opprettet han et eget atelier i New York, og inntil 1863 fulgte han undervisning ved National Academy of Design. Borgerkrigen 1861-65 kom i veien for videre studier i Europa, og han virket som frontreporter for magasinet Harper’s Bazaar. Etter borgerkrigen fikk han mulighet til opphold i både Paris og London.

Man kan kanskje ikke karakterisere Winslow Homer som marinemaler – men sjø-motiver utgjør en stor del av hans samlede produksjon.

ANNONSE

Læs også

Læs også